4x Wandelen in Duitsland

Wil je binnenkort een dagje wandelen in Duitsland? Wandelen is hip, gezond en puur genieten. Geniet tijdens wandelroutes in Duitsland van schitterende natuur, vergezichten en een nieuwe omgeving. Zo hebben wij verschillende gebieden geselecteerd voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar. Reis met de trein naar deze wandeltochten in Duitsland en boek een overnachting bij voor de ultieme ervaring.

De Eifel: Dichtbij Huis!

Het is misschien raar om te bedenken, maar net over de grens bij Limburg begint natuurgebied De Eifel. Hier vind je adembenemende vergezichten, rivieren en weidse beukenwouden. Wil je wandelen in Duitsland? Dan leent De Eifel zich hier uitstekend voor. Met honderden wandelroutes en tochten langs rivier de Moezel of door de bosrijke omgeving. Ook is het mogelijk om een soort vulkaantocht te doen langs de Maren in De Eifel. De Maren zijn drie kraters met water waar je als bezoeker omheen kunt lopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Hauenstein (@hauensteinmark) op

Niet alleen wandelaars trekken naar de Eifel. De adembenemende omgeving is tevens geliefd onder motorrijders, mountainbikers, wielrenners, natuurliefhebbers en vogelspotters.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rokas Vasiliauskas (@rokas.vasiliauskas) op

In De Eifel liggen diverse plaatsjes, zoals Euskirchen, Gerolstein of Wittlich. Alle drie de steden zijn uitstekend bereikbaar met de trein.  Voor de treinreis naar de Eifel moet je twee keer overstappen met een reistijd van ongeveer 4 tot 5 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro bij verschillende aanbieders.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alesia Bakalli (@alesbakalli) op

Het Zwarte Woud: Natuurpark Schwarzwald

Het grootste middelgebergte van Duitsland geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar. Met de diverse wandelroutes kan je in dit gebied zowel een weekendje als een maand op vakantie. Het Zwarte Woud is in Duitsland beter bekend als het Schwarzwald en is een mysterieus statig naaldwoud.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim (@kimhovingh) op

Het hoogste punt van het gebied is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter. Wandelingen in het Zwarte Woud die je zeker niet mag missen zijn: Schluchtensteig en de Murgleiter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nansky Nai (@nansky_8) op

Met de trein naar het Zwarte Woud is zeer goed te doen. Je reist per ICE International naar Keulen Hbf, waarna je overstapt op de trein naar Offenburg. De totale reistijd van de treinreis naar het Zwarte Woud duurt ongeveer 4.54 uur en kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jo An (@joanmariagui) op

Sauerland: Rivieren en Bergen

Het land van de duizend bergen gelegen tussen rivier de Rijn en Wezer. Het is één van de meest geliefde wandelstreken onder Nederlanders met de grootste en hoogste heuvelachtige gebieden. Daarbij geeft het dunbevolkte gebied een ongeëvenaarde serene rust met zich mee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oliver Schönfelder (@oliverschoenfelder) op

Ga je voor de eerste keer wandelen in Sauerland? Kijk dan zeker even naar wandelroute Rothaarsteig. De route loopt van Brilon naar Dillenbrug en is 154 kilometer lang. De wandeltocht is ook wel bekend als de Weg der Sinne.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jen (@jen.nxy) op

Het wandelgebied in Duitsland is uitstekend bereikbaar met de trein. Treinkaartjes naar Sauerland koop je al voor 20 euro. De reis verloopt per ICE International naar Oberhausen, waarna je overstapt op de trein naar Dortmund. Hier stap je vervolgens over op de laatste trein naar Brilon Wald. De reistijd bedraagt 4.28 uur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Susanne (@susis_trudi) op

Naast de route per ICE International kan je ook gebruik maken van de InterCity Berlijn. Vanuit sommige opstapplaatsen in Nederland is dit wellicht een geschiktere keus. Met de InterCity Berlijn reis je naar Rheine, waarna je overstapt op de trein naar Schwerte en vervolgens naar Brilon Wald.

De Harz: Naald- en Bergwoud

Een minder bekend, maar niet minder mooi gebied is De Harz. Het gebied heeft de nostalgische Duitse charme behouden met fraaie dorpjes als Quedlinburg en Wernigerode. Daarbij rijden er nog altijd leuke stoomtreintjes in het gebied en kent het gebied prachtige wandelingen langs kloven, beken, naaldwouden en bergwanden.

Reis met de trein naar De Harz in Duitsland voor een leuke wandeltocht! De treinreis naar de Harz is verkrijgbaar vanaf 33 euro en duurt 6.39 uur. Je reist per InterCity Berlijn naar Hannover, waarna je overstapt op de trein naar Goslar. Hier stap je vervolgens over voor het laatste gedeelte van de reis op de regionale trein naar Wernigerode Hbf.

Wandelen in de Ardennen per trein

Wandelen in de Ardennen per trein

In de Ardennen wandelen en per trein naar deze schitterende Belgische regio reizen? Dan boek je goedkope treinkaartjes online en kan je jouw wandelingen alvast plannen. Bereid je voor op de adembenemend mooie wandelroutes in de Ardennen en loop dwars door de ongerepte...

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw...

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders