4x Wandelen in Duitsland

Wil je binnenkort een dagje wandelen in Duitsland? Wandelen is hip, gezond en puur genieten. Geniet tijdens wandelroutes in Duitsland van schitterende natuur, vergezichten en een nieuwe omgeving. Zo hebben wij verschillende gebieden geselecteerd voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar. Reis met de trein naar deze wandeltochten in Duitsland en boek een overnachting bij voor de ultieme ervaring.

De Eifel: Dichtbij Huis!

Het is misschien raar om te bedenken, maar net over de grens bij Limburg begint natuurgebied De Eifel. Hier vind je adembenemende vergezichten, rivieren en weidse beukenwouden. Wil je wandelen in Duitsland? Dan leent De Eifel zich hier uitstekend voor. Met honderden wandelroutes en tochten langs rivier de Moezel of door de bosrijke omgeving. Ook is het mogelijk om een soort vulkaantocht te doen langs de Maren in De Eifel. De Maren zijn drie kraters met water waar je als bezoeker omheen kunt lopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Hauenstein (@hauensteinmark) op

Niet alleen wandelaars trekken naar de Eifel. De adembenemende omgeving is tevens geliefd onder motorrijders, mountainbikers, wielrenners, natuurliefhebbers en vogelspotters.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rokas Vasiliauskas (@rokas.vasiliauskas) op

In De Eifel liggen diverse plaatsjes, zoals Euskirchen, Gerolstein of Wittlich. Alle drie de steden zijn uitstekend bereikbaar met de trein.  Voor de treinreis naar de Eifel moet je twee keer overstappen met een reistijd van ongeveer 4 tot 5 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro bij verschillende aanbieders.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alesia Bakalli (@alesbakalli) op

Het Zwarte Woud: Natuurpark Schwarzwald

Het grootste middelgebergte van Duitsland geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar. Met de diverse wandelroutes kan je in dit gebied zowel een weekendje als een maand op vakantie. Het Zwarte Woud is in Duitsland beter bekend als het Schwarzwald en is een mysterieus statig naaldwoud.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim (@kimhovingh) op

Het hoogste punt van het gebied is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter. Wandelingen in het Zwarte Woud die je zeker niet mag missen zijn: Schluchtensteig en de Murgleiter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nansky Nai (@nansky_8) op

Met de trein naar het Zwarte Woud is zeer goed te doen. Je reist per ICE International naar Keulen Hbf, waarna je overstapt op de trein naar Offenburg. De totale reistijd van de treinreis naar het Zwarte Woud duurt ongeveer 4.54 uur en kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jo An (@joanmariagui) op

Sauerland: Rivieren en Bergen

Het land van de duizend bergen gelegen tussen rivier de Rijn en Wezer. Het is één van de meest geliefde wandelstreken onder Nederlanders met de grootste en hoogste heuvelachtige gebieden. Daarbij geeft het dunbevolkte gebied een ongeëvenaarde serene rust met zich mee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oliver Schönfelder (@oliverschoenfelder) op

Ga je voor de eerste keer wandelen in Sauerland? Kijk dan zeker even naar wandelroute Rothaarsteig. De route loopt van Brilon naar Dillenbrug en is 154 kilometer lang. De wandeltocht is ook wel bekend als de Weg der Sinne.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jen (@jen.nxy) op

Het wandelgebied in Duitsland is uitstekend bereikbaar met de trein. Treinkaartjes naar Sauerland koop je al voor 20 euro. De reis verloopt per ICE International naar Oberhausen, waarna je overstapt op de trein naar Dortmund. Hier stap je vervolgens over op de laatste trein naar Brilon Wald. De reistijd bedraagt 4.28 uur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Susanne (@susis_trudi) op

Naast de route per ICE International kan je ook gebruik maken van de InterCity Berlijn. Vanuit sommige opstapplaatsen in Nederland is dit wellicht een geschiktere keus. Met de InterCity Berlijn reis je naar Rheine, waarna je overstapt op de trein naar Schwerte en vervolgens naar Brilon Wald.

De Harz: Naald- en Bergwoud

Een minder bekend, maar niet minder mooi gebied is De Harz. Het gebied heeft de nostalgische Duitse charme behouden met fraaie dorpjes als Quedlinburg en Wernigerode. Daarbij rijden er nog altijd leuke stoomtreintjes in het gebied en kent het gebied prachtige wandelingen langs kloven, beken, naaldwouden en bergwanden.

Reis met de trein naar De Harz in Duitsland voor een leuke wandeltocht! De treinreis naar de Harz is verkrijgbaar vanaf 33 euro en duurt 6.39 uur. Je reist per InterCity Berlijn naar Hannover, waarna je overstapt op de trein naar Goslar. Hier stap je vervolgens over voor het laatste gedeelte van de reis op de regionale trein naar Wernigerode Hbf.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest