4x wandelen in Brussel

Trein Brussel
Hou je van een leuke en unieke wandeling? Ga dan een dagje met de trein naar Brussel! De treinreis is goed te doen en je vind diverse leuke wandelroutes in Brussel. Een aantal van de wandelroutes in Brussel begint zelfs op het station en eindigt bij leuke bezienswaardigheden. Zo sla je twee vliegen in één klap. Ook wandelen in Brussel? Wij hebben een aantal routes voor jou geselecteerd.

Striproute: Wandelroute met stripfiguren in Brussel

Misschien wel één van de bekendste wandelroutes van Brussel is de “striproute”. Al sinds de jaren 90 is Brussel onlosmakelijk verbonden met stripfiguren en de auteurs. Zo zijn er op bijna 60 locaties in Brussel. Vervolgens hebben verschillende stadsgidsen hier handig op ingespeeld, waaruit de Striproute is ontstaan.Wandeling de Striproute in Brussel is ongeveer 9 kilometer lang, waarbij je ruim 50 tekeningen en muurschilderingen passeert. Afhankelijk van de tijd dat je bij een locatie stilstaat duurt de route ongeveer 3,5 uur.Download reisgids Striproute: HIER

Groene wandeling: Manneken Pis en het Europees Parlement

Een andere wandelroute in Brussel die begint bij station Brussel Centraal is de Groene Wissel wandeling van Brussel. Deze is 9 kilometer en brengt je langs de imposante gebouwen van het Europees parlement en kleinere bezienswaardigheden, zoals Manneken Pis.Allereerst wandel je over de Kunstberg richting de Koninklijke wijk. Hier bevind zich het paleis, diverse musea en de schitterende Sint Jacob op Koudenbergkerk. Vervolgens loop je door een stadspark van Brussel, namelijk het Warandepark.Later kom je aan bij het Jubelpark met het Onafhankelijkheidsmonument. Alles gezien? Dan wandel je door richting het stadscentrum en passeer je historische panden, karakteristieke wijken en gezellige horecagelegenheden. Het eind van de route is op de Grote Markt. Dit is al een bezienswaardigheid in Brussel op zich. Vanaf de Grote Markt kan je nog even richting het beeld van Manneken Pis wandelen, waarna je terug naar het station kan.

Stadswandeling Brussel: Alle bezienswaardigheden in het centrum

De bezienswaardigheden stadswandeling in Brussel is ongeveer 6 kilometer en vind zijn aanvang bij station Brussel Centraal. Vanaf het station loop je richting het standbeeld van Manneken Pis (17e eeuws beeldhouwwerk van een kleine jongen). Van daaruit loop je richting de Grote Markt, waarbij het Broodhuis en het stadhuis echte blikvangers zijn.Vervolgens heb je de keuze om even te gaan winkelen rondom de straatjes van de Grote Markt of de route te vervolgen. Deze vind zijn vervolg bij de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Een ouderwets maar mooi winkelcentrum waar je eventueel wat kunt eten of drinken. Op 10 minuten lopen ligt vervolgens de Sint Michiels en Goedelekathedraal. Deze moet je zeker even van binnen en buiten bekijken. Via het Koninklijk paleis loop je vervolgens weer terug naar het Centraal station van Brussel en kan je aan de terugreis beginnen.

Stadswandeling Brussel: “Rond de Grote Markt”

Het rondje Grote Markt is voor de wandelaar die al meermaals in de stad is geweest. Zo passeer je allerlei secundaire bezienswaardigheden, zoals het Brouwershuis, Beurs en Munt en de Wetstraat. Uiteraard kom je ook langs een aantal prominente bezienswaardigheden, zoals Manneken Pis, het Warandepark, het Koninklijk paleis en diverse winkelstraten.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!