4 leuke bezienswaardigheden in Brussel

Deze stad met vele gezichten is zeer interessant. Brussel kent een bruisend nachtleven, maar is tevens de hoofdstad van Europa! Daarbij kent de stad lange winkelstraten, street-art, musea en imposante bezienswaardigheden. Bezoek de leuke bezienswaardigheden in Brussel en ga er een dagje op uit! Je kan hier heerlijk eten, bezichtigen of wandelen over één van de bekende wandelroutes door Brussel.

Wil je een dagje Brussel plannen? Reis met de trein naar Brussel. Dit kan eenvoudig per Thalys naar Brussel-Zuid of InterCity Brussel. Met een reistijd van 2.48 uur kom je aan in het centrum tegen een prijs van slechts 20 euro. Opstappen voor een directe trein kan in Nederland op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag HS en Breda.

Striproute: 50x street-art in Brussel

Deze bekende wandelroute duurt ongeveer 4 uur en heeft een afstand van 8,7 kilometer. De striproute beginpunt op het Centraal station en eindigt op de Grote Markt in Brussel. Zo zie je direct een groot deel van de stad en de meer dan 50 (muur) schilderingen van bekende stripfiguren als Suske en Wiske, Asterix en Obelix, Kuifje en Guust Flater. Geniet ook van deze prachtige schilderingen. Sinds 1993 starte de stad met het maken van deze kunstwerken. Elk jaar komen er een aantal bij en momenteel staat het aantal muurtekeningen langs de striproute in Brussel bijna op 60.

Atomium: Eiffeltoren van Brussel

Misschien wel het grootste atoom van de wereld. Ooit ontworpen voor de wereldtentoonstelling in 1858. Wat veel mensen niet weten is dat er bovenin het bouwwerk een restaurant is gevestigd. Een unieke plek om te eten! Ben je toch in de buurt van het Atomium? Mini Europe is een leuke bezienswaardigheid in Brussel. Deze tref je vlakbij het Atomium en is vergelijkbaar met Madurodam, maar dan met Europese high-lights.

Grote markt: Bekendste plein van Brussel

Aan de grote markt vind je gezellige zijstraatjes, terrasjes en prachtige panden. De historische en karakteristieke panden ken je van de foto’s en verdienen een moment van aandacht. Het bekendste gebouw aan de Grote Markt in Brussel is waarschijnlijk het Broodhuis en het stadhuis.

Even een hapje eten? Trek dan richting de Beenhouwersstraat (Rue des Bouchers). Dit is één van de bekendste straatjes van Brussel vol met traditionele restaurants.

Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

De Kathedraal van Sint Michiel en Sint Goedele is een fenomeen en dateert mogelijk uit de 10e eeuw. Tot op de dag van vandaag wordt de kathedraal gebruikt voor diensten, evenementen en zelfs concerten.

BONUS: Koninklijk Paleis in Brussel

Het Koninklijk Paleis in Brussel stamt uit 1826, maar er is in de loop der tijd veel aan veranderd. Meerdere koningen hebben in het paleis gewoond, waardoor aanpassingen en meubelstukken uit diverse periode zijn terug te vinden.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest