4 steden voor een vrijgezellenfeest in Europa

Ben je een vrijgezellenfeest aan het plannen en kijk je naar de mogelijkheden voor het buitenland? De trein is vaak ideaal voor een vrijgezellenfeest, omdat je bij elkaar zit en onderweg spelletjes kan doen. Uiteraard moet de eindbestemming wel goed bereikbaar zijn en daarom hebben wij 4 steden geselecteerd voor een vrijgezellenfeest in Europa.

Luik: studentenstad met onbeperkt nachtleven

Als je opzoek bent naar een stad voor je vrijgezellenfeest dan is luik de absolute nummer 1. In deze studentenstad is er altijd wat te doen, want clubs en kroegen zijn 24/7 geopend. Vanwege de grote hoeveelheid studenten is er ook altijd iemand op straat en is er voldoende publiek. Zeker in het weekend stroomt wijk le Carre helemaal vol met uitgaanspubliek.

Klaar met stappen of nog een activiteit doen? Luik ligt nabij de Ardennen, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Van raften en kajakken tot wandeltochten en quadrijden. Alles is mogelijk in de Ardennen.

Reis eenvoudig met de trein naar Luik. Je reist per InterCity naar Maastricht, waarna je overstapt op de stoptrein naar Luik. Met een reistijd van 3 uur en een ticketprijs van 18 euro kom je aan in Luik.

Keulen: mooie stad met uniek nachtleven

Bij het plannen van een vrijgezellenfeest denk je al snel aan België, maar ook in Duitsland zijn super leuke bestemmingen te vinden. Zo ligt op minimale reisafstand de stad Keulen met tal van bezienswaardigheden, zoals de Dom van Keulen en de spoorbrug waar de vrijgezel de eeuwige liefde kan verklaren met een hangslotje.

Verder kan je met het nachtleven in Keulen alle kanten op. Tientallen unieke clubs, zoals dansclub Nachtflug, Gallery, Diamonds en Triple-A. Uiteraard mag je de twee bekendste clubs niet overslaan; Ambulance en Bootshaus. Wil je indrinken of opzoek naar een gezellig danscafe? Neem dan even een kijkje bij Cent Club, met cocktails vanaf 3 euro!

Een unieke club in Keulen is Privilege met een druipsteengrotten-look. Dit wordt vervolgens afgewisseld met goud en krokodillenleder-elementen. De vloer in Barokstijl maakt het plaatje helemaal compleet en maakt deze nachtclub in Keulen zeker de moeite waard om te bezoeken.

Natuurlijk reis je met de trein naar Keulen. De ICE International vertrekt dagelijks 5 keer vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal met een directe verbinding naar Köln Hbf. Je komt met een reistijd van 2.38 uur aan in hartje centrum. Treinkaartjes naar Keulen reserveer je al voor 20 euro (2e klas).

Antwerpen: Hip, Groots en Modern

Wil je echt helemaal los? Dan is stapwalhalla Antwerpen the place to be! De stad is hip, groot en modern met diverse hippe dansclubs, biercafés en kroegen. Hippe clubs die je tegenwoordig zeker moet bezoeken zijn: Noxx, IKON Club en Cafe D’Anvers. De laatst genoemde is gevestigd in een kerk en stond 5 jaar lang in de top 100 clubs van de wereld!

Eigenlijk is er geen handiger vervoersmiddel dan de trein naar Antwerpen. Met dagelijks 30 directe verbindingen vanaf verschillende stations in Nederland en een ticketprijs vanaf 9 euro is de internationale trein onverslaanbaar.

Gent: levendig en hip stadshart

Duizenden studenten, een gezellig stadshart en een hippe muziekscene. In Gent tref je tientallen clubs, danscafés en kroegen voor een onvergetelijke avond. Bij een bezoek aan Gent moet je zeker even langs Charlatan, Bar des Amis, Kinky Star en Kingstreet. Verder kan je de avond natuurlijk rustig beginnen in een bier café met honderden speciaal biertjes op de kaart.

De treinreis naar Gent is goed te doen. Je reist eerst per InterCity Brussel of Thalys naar Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de directe trein naar Gent. Kaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek voor 29 euro per enkele reis. Met een reistijd van ongeveer 3 uur heb je voldoende tijd voor spelletjes en kunnen de festiviteiten direct beginnen.

Tip: Boek een hotel in de buurt van het station voor optimaal reisgemak.

Met de trein winkelen in Amsterdam

Combineer een geweldig uitje met een dagje shoppen. Amsterdam is een walhalla voor shopliefhebbers met bekende merken, grote warenhuizen, vintage shops en unieke boetiekjes. Het centrum biedt voldoende mogelijkheden om een hele dag te verdwalen in de smalste steegjes...

Trein Amsterdam: bezoek de wallen (Red Light District)

De Rosse Buurt, de Wallen of het Red Light District zijn allemaal benamingen voor misschien wel de meest bekende en bezochte buurt van Amsterdam. In het middeleeuwse stadscentrum tref je de Oude Kerk omringt door grachten, smalle steegjes, neon verlichting en...

ÖBB NightJet: duurzaam met de (nacht)trein naar Innsbruck

De nachttrein heeft sinds jaren zijn terugkeer gevonden op Nederlandse bodem. Hij vertrekt elke avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem, waarna je in de ochtend arriveert op één van de eindbestemmingen. Zo reis je met de nachttrein van ÖBB NightJet naar Wenen,...