4 steden voor een vrijgezellenfeest in Europa

Ben je een vrijgezellenfeest aan het plannen en kijk je naar de mogelijkheden voor het buitenland? De trein is vaak ideaal voor een vrijgezellenfeest, omdat je bij elkaar zit en onderweg spelletjes kan doen. Uiteraard moet de eindbestemming wel goed bereikbaar zijn en daarom hebben wij 4 steden geselecteerd voor een vrijgezellenfeest in Europa.

Luik: studentenstad met onbeperkt nachtleven

Trein Luik

Als je opzoek bent naar een stad voor je vrijgezellenfeest dan is luik de absolute nummer 1. In deze studentenstad is er altijd wat te doen, want clubs en kroegen zijn 24/7 geopend. Vanwege de grote hoeveelheid studenten is er ook altijd iemand op straat en is er voldoende publiek. Zeker in het weekend stroomt wijk le Carre helemaal vol met uitgaanspubliek.

Klaar met stappen of nog een activiteit doen? Luik ligt nabij de Ardennen, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Van raften en kajakken tot wandeltochten en quadrijden. Alles is mogelijk in de Ardennen.

Reis eenvoudig met de trein naar Luik. Je reist per InterCity naar Maastricht, waarna je overstapt op de stoptrein naar Luik. Met een reistijd van 3 uur en een ticketprijs van 18 euro kom je aan in Luik.

Keulen: mooie stad met uniek nachtleven

Trein Keulen

Bij het plannen van een vrijgezellenfeest denk je al snel aan België, maar ook in Duitsland zijn super leuke bestemmingen te vinden. Zo ligt op minimale reisafstand de stad Keulen met tal van bezienswaardigheden, zoals de Dom van Keulen en de spoorbrug waar de vrijgezel de eeuwige liefde kan verklaren met een hangslotje.

Verder kan je met het nachtleven in Keulen alle kanten op. Tientallen unieke clubs, zoals dansclub Nachtflug, Gallery, Diamonds en Triple-A. Uiteraard mag je de twee bekendste clubs niet overslaan; Ambulance en Bootshaus. Wil je indrinken of opzoek naar een gezellig danscafe? Neem dan even een kijkje bij Cent Club, met cocktails vanaf 3 euro!

Een unieke club in Keulen is Privilege met een druipsteengrotten-look. Dit wordt vervolgens afgewisseld met goud en krokodillenleder-elementen. De vloer in Barokstijl maakt het plaatje helemaal compleet en maakt deze nachtclub in Keulen zeker de moeite waard om te bezoeken.

Natuurlijk reis je met de trein naar Keulen. De ICE International vertrekt dagelijks 5 keer vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal met een directe verbinding naar Köln Hbf. Je komt met een reistijd van 2.38 uur aan in hartje centrum. Treinkaartjes naar Keulen reserveer je al voor 20 euro (2e klas).

Antwerpen: Hip, Groots en Modern

Trein Antwerpen

Wil je echt helemaal los? Dan is stapwalhalla Antwerpen the place to be! De stad is hip, groot en modern met diverse hippe dansclubs, biercafés en kroegen. Hippe clubs die je tegenwoordig zeker moet bezoeken zijn: Noxx, IKON Club en Cafe D’Anvers. De laatst genoemde is gevestigd in een kerk en stond 5 jaar lang in de top 100 clubs van de wereld!

Eigenlijk is er geen handiger vervoersmiddel dan de trein naar Antwerpen. Met dagelijks 30 directe verbindingen vanaf verschillende stations in Nederland en een ticketprijs vanaf 9 euro is de internationale trein onverslaanbaar.

Gent: levendig en hip stadshart

Trein Gent

Duizenden studenten, een gezellig stadshart en een hippe muziekscene. In Gent tref je tientallen clubs, danscafés en kroegen voor een onvergetelijke avond. Bij een bezoek aan Gent moet je zeker even langs Charlatan, Bar des Amis, Kinky Star en Kingstreet. Verder kan je de avond natuurlijk rustig beginnen in een bier café met honderden speciaal biertjes op de kaart.

De treinreis naar Gent is goed te doen. Je reist eerst per InterCity Brussel of Thalys naar Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de directe trein naar Gent. Kaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek voor 29 euro per enkele reis. Met een reistijd van ongeveer 3 uur heb je voldoende tijd voor spelletjes en kunnen de festiviteiten direct beginnen.

Tip: Boek een hotel in de buurt van het station voor optimaal reisgemak.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest