Nachttrein tussen Amsterdam en Wenen

Niet alleen de Nederlandse regering wilt investeren in betere internationale treinverbindingen. De Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB) willen vanaf januari 2020 een snelle en directe verbinding realiseren tussen Brussel en Wenen. Het spoorbedrijf zou hetzelfde traject in 2021 willen doortrekken naar Amsterdam.

Nightjet

Nachttrein Amsterdam – Wenen

De nachttrein tussen Amsterdam en Wenen sluit goed aan bij de plannen om verbindingen tussen Europese hoofdsteden te verbeteren. De reistijd en prijs voor het traject per Nightjet van Brussel naar Wenen zijn nog niet bekend gemaakt. Naar verwachting zal een treinkaartje ongeveer uitkomen op €49 en een reistijd van 7 uur afhankelijk van het aantal tussenstops.

Vermoedelijk verloopt het traject via Luik, Keulen, Frankfurt en Nürnberg naar Wenen. Eind 2020 of begin 2021 zal de nachttrein zijn retour maken op Nederlandse bodem. De reistijd vanuit Nederland zal op ongeveer 9 tot 11 uur liggen.

Laatste slaaptrein in 2016

Sinds december 2016 rijden er geen directe slaaptreinen meer vanuit Amsterdam. Het aantal reizigers nam af, waardoor aanbieder Deutsche Bahn hier geen toekomst meer in zag. ÖBB nam het stokje vervolgens over, maar liet de slaaptrein vertrekken vanaf station Düsseldorf hbf.

Ontvang acties

Kerstmarkt in Hannover per trein

Kerstmarkt in Hannover per trein

Hannover organiseert elk jaar meerdere kerstmarkten die veel bezoekers aantrekken. Deze markten beginnen doorgaans eind november en lopen tot vlak voor Kerstmis. Bezoek Hannover in feestelijke en winterse sferen. Reis per trein naar de kerstmarkt in Hannover en maak...

Stedentrip naar Hannover per trein

Stedentrip naar Hannover per trein

Hannover, een vaak over het hoofd geziene parel in Duitsland, is de perfecte bestemming voor een verrassende stedentrip. Hoewel velen de stad passeren op weg naar andere bestemmingen, biedt Hannover een rijke mix van cultuur, natuur en moderne flair. Van het...

Pin It on Pinterest