Giny Boer benoemd tot lid Raad van Commissarissen NS

Per 1 oktober is Giny Boer door het ministerie van Financiën, de aandeelhouder van NS, benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Nederlandse Spoorwegen. Zij volgt Marike van Lier Lels op, van wie de tweede termijn dit jaar is geëindigd.

Boer was tot voor kort CEO van C&A Europe en heeft daarvoor verschillende leidinggevende en internationale functies bekleed bij IKEA, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de regio Zuid- en Oost-Europa.

“Ervaren bestuurder aan boord”

Herman Dijkhuizen, voorzitter van de RvC, verwelkomt de benoeming van Boer: “Met Giny Boer krijgen we een ervaren bestuurder met uitgebreide kennis van complexe logistieke organisaties en het leiden van grote retailbedrijven. Haar ervaring maakt haar niet alleen een waardevolle toevoeging aan de RvC, maar ook een uitstekende sparringpartner voor de Raad van Bestuur.”

Boer ziet uit naar haar nieuwe rol

Boer kijkt uit naar haar nieuwe functie bij NS. “Als grootste openbaar vervoerder van Nederland draagt NS dagelijks bij aan duurzaam vervoer. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan deze maatschappelijk relevante organisatie, die net als Nederland altijd in beweging is.”

Met de toetreding van Boer bestaat de RvC van NS uit zeven leden: naast Boer zijn dat Herman Dijkhuizen (voorzitter), Janet Stuijt, Pim van der Feltz, Ron Teerlink, Pamela Boumeester en Klaas Dijkhoff.

Ontvang acties

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Rotterdam is misschien het laatste waar je aan denkt als het gaat om het spotten van wilde dieren, maar deze dynamische stad heeft verrassend veel te bieden voor natuurliefhebbers. Met uitgestrekte parken en natuurgebieden rondom de stad, zoals het Kralingse Bos en de...

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Ben je toe aan een ontspannen weekendje weg, maar boek je liever niet alles apart? Ontdek dan de trein en hotel aanbiedingen en reis per trein naar een leuke bestemming in Nederland. Bij de combideals krijg je alles in één keer, zoals de treinreis, een...

Pin It on Pinterest