Kerstmarkt in Hannover per trein

Hannover organiseert elk jaar meerdere kerstmarkten die veel bezoekers aantrekken. Deze markten beginnen doorgaans eind november en lopen tot vlak voor Kerstmis. Bezoek Hannover in feestelijke en winterse sferen. Reis per trein naar de kerstmarkt in Hannover en maak er een geweldig winters uitje van!

Zeker de kerstmarkt in Hannover is één van de bestemmingen in Duitsland die je per trein moet bezoeken! De rechtstreekse IC Berlijn naar Hannover komt in 4 uur aan op de bestemming, waarna je zo het centrum met kerstmarkten in loopt. Een treinkaartje voor de trein naar Hannover is verkrijgbaar vanaf 30 euro, maar wees er snel bij. Zeker in de kerstperiode raken de treinen snel vol en OP=OP!

Eventueel kan je de retourreis al in de avonduren plannen, maar je kan natuurlijk ook een hotel kiezen. Wij raden aan om deze in de buurt van het treinstation te boeken, omdat dit het reisgemak en comfort aanzienlijk vergroot.

Einbeck Hannover
*Einbeck nabij Hannover

Ontdek deze Kerstmarkten in Hannover

1.) Historische Kerstmarkt in de Altstadt

Deze markt is de meest traditionele en populaire van Hannover. Het vindt plaats in de sfeervolle oude binnenstad, rondom het marktplein bij het Altes Rathaus en de Marktkirche. Je vindt hier traditionele houten kraampjes met handgemaakte producten, kerstversieringen en heerlijke specialiteiten zoals glühwein, gebrande amandelen en bratwurst. De middeleeuwse setting met vakwerkhuizen geeft deze markt een authentieke, nostalgische sfeer.

2.) Wishing Well Forest (Wunschbrunnenwald)

Dichtbij de Altstadt, aan de voet van de historische Marktkirche, vind je het Wunschbrunnenwald. Dit is een sprookjesachtig bos van versierde dennenbomen dat een magische en intieme kerstsfeer creëert. Deze markt staat bekend om zijn gezellige sfeer en het aanbod van heerlijke winterdranken, zoals glühwein, punch en warme chocolademelk.

3.) Finnischer Weihnachtsmarkt (Finse Kerstmarkt)

In de buurt van Ballhofplatz bevindt zich de Finse kerstmarkt, een unieke markt met een Scandinavisch tintje. Hier kun je typische Finse lekkernijen proberen, zoals zalm van de houtvuurgrill en de beroemde Finse glögi (vergelijkbaar met glühwein). Deze markt is perfect voor wie een iets andere kerstervaring wil opdoen.

4.) Weihnachtsmarkt aan de Ernst-August-Platz

Voor het centraal station van Hannover, op Ernst-August-Platz, vind je een grote kerstmarkt die populair is vanwege zijn centrale ligging. De sfeer is levendig en je vindt er een breed scala aan kraampjes die eten, drinken en kerstcadeaus verkopen. Dit is een goede plek om je bezoek aan Hannover te starten of te eindigen.

5.) Lister Meile Kerstmarkt

Net buiten het stadscentrum, op de Lister Meile, is er een kleinere en minder toeristische kerstmarkt. Deze markt biedt een gemoedelijke en ontspannen sfeer, ideaal voor mensen die de drukte van de grotere markten willen vermijden. Je kunt hier ook genieten van heerlijke hapjes en drankjes in een iets rustiger tempo.

6.) Winter Zoo in de Erlebnis-Zoo Hannover

De Winter Zoo is geen traditionele kerstmarkt, maar een winters evenement in de beroemde dierentuin van Hannover. Hier kun je schaatsen op de ijsbaan, genieten van winterse lekkernijen en ambachtelijke producten kopen in een sfeervolle winteromgeving. De Winter Zoo is erg populair bij gezinnen en biedt leuke activiteiten voor kinderen.

Eten en drinken op de kerstmarkten

De kerstmarkten van Hannover staan bekend om hun gevarieerde aanbod van heerlijke hapjes en drankjes. Je kunt genieten van traditionele Duitse lekkernijen zoals bratwurst, pretzels en geroosterde kastanjes. Natuurlijk mag een kopje glühwein of warme chocolademelk met slagroom niet ontbreken. De Finse kerstmarkt biedt daarnaast Scandinavische specialiteiten zoals rendiervlees en zalm, voor wie iets anders wil proberen.

Tips voor een bezoek aan de kerstmarkten in Hannover

  • Plan je bezoek doordeweeks: In het weekend kunnen de kerstmarkten in Hannover erg druk worden. Als je de menigte wilt vermijden, is een bezoek doordeweeks aan te raden.
  • Vergeet niet contant geld mee te nemen: Niet alle kraampjes accepteren pinbetalingen, dus het is handig om wat contant geld op zak te hebben.
  • Draag warme kleding: De temperaturen kunnen behoorlijk dalen in december, dus zorg ervoor dat je je goed kleedt tegen de kou.
  • Breng je eigen mok mee: Veel kerstmarkten, waaronder die in Hannover, gebruiken herbruikbare mokken voor de glühwein. Je betaalt vaak een kleine borg voor de mok, maar je kunt ook je eigen kerstmarktmok meebrengen.

Waar overnachten tijdens de kerstmarkten?

Hannover biedt een breed scala aan accommodaties, variërend van luxe hotels tot gezellige bed & breakfasts. Enkele populaire opties zijn:

  • Me and All Hotel Hannover: Een modern hotel met centrale ligging, ideaal voor een stedentrip.
  • Motel One Hannover: Budgetvriendelijk en centraal gelegen, perfect voor een kort verblijf.
  • Splendid Vintage Flat: Voor wie liever een appartement in de trendy wijk Linden wil, is dit een uitstekende keuze.

Veelgestelde vragen over de kerstmarkt in Hannover

Wanneer begint de kerstmarkt in Hannover?

De kerstmarkten in Hannover beginnen meestal eind november en lopen tot vlak voor Kerstmis. Controleer voor exacte data de website van Visit Hannover.

Zijn de kerstmarkten gratis toegankelijk?

Ja, de meeste kerstmarkten in Hannover zijn gratis toegankelijk. Voor bepaalde activiteiten, zoals de schaatsbaan in de Winterzoo, kan een entreeprijs gelden.

Kun je eten en drinken op de kerstmarkt pinnen?

Bij de meeste eetkraampjes kun je alleen contant betalen, dus het is verstandig om voldoende cash bij je te hebben. Pinautomaten zijn op diverse plekken beschikbaar.

Stedentrip naar Hannover per trein

Stedentrip naar Hannover per trein

Hannover, een vaak over het hoofd geziene parel in Duitsland, is de perfecte bestemming voor een verrassende stedentrip. Hoewel velen de stad passeren op weg naar andere bestemmingen, biedt Hannover een rijke mix van cultuur, natuur en moderne flair. Van het...

Arriva Zwolle – Groningen: 4 treinen per dag

Arriva Zwolle – Groningen: 4 treinen per dag

Vanaf december zal treinvervoerder Arriva naar verwachting minimaal vier treinen per dag laten rijden tussen Zwolle en Groningen in beide richtingen. Hiermee zou de NS haar alleenrecht op dit deel van het spoor verliezen, wat Arriva als directe concurrent...

Pin It on Pinterest