6 mooiste wandelroutes langs de kust in Nederland

De Nederlandse kustlijn biedt een unieke mix van natuur en cultuur, perfect voor een actieve daguitstap. Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door deze prachtige wandelroutes, die allemaal beginnen en eindigen bij een NS-station.

Natuurlijk reis je duurzaam en comfortabel per trein naar één van deze mooie wandelroutes langs de kust in Nederland. Reis samen met de NS Groepstickets, bekijk de treinuitjes of bestel een NS dagretour of enkele reis met korting. Tussen de 12 en 18 jaar oud? Kijk dan eens naar de jongerendagkaart!

Welke route je ook kiest, een wandeling langs de Nederlandse kust is een onvergetelijke ervaring. Geniet van de frisse zeelucht, de prachtige natuur en de rijke geschiedenis van dit unieke gebied!

Treinkaartje Noordwijk

1.) Struinen door de Duinen van Zoutelande: Een Zeeuws Panorama

Begin je avontuur op de boulevard van Vlissingen en wandel richting het Nollestrand. Beklim de hoogste duintoppen van Nederland en geniet van adembenemende uitzichten over de Westerschelde, met zijn bedrijvige scheepvaartverkeer. Aan de andere kant strekt het weidse landschap van Walcheren zich uit, met de kerktoren van Middelburg en de vuurtoren van Westkapelle als herkenningspunten.

  • Start- en eindpunt: Station Vlissingen
  • Afstand: 15 km

2.) Verrassend Veelzijdige Route door de Helderse Duinen: Een Ontdekkingstocht

De Helderse Duinen bieden een gevarieerd landschap van duinvalleien, dennenbossen en uitkijktorens met weidse panorama’s. Ontdek Fort Kijkduin met zijn museum en zeeaquarium, of geniet van een hapje of drankje bij een van de gezellige horecagelegenheden aan zee. Wandel langs de vuurtoren Lange Jaap en Fort Erfprins, en laat je uitwaaien op de zeedijk met uitzicht op de veerboot naar Texel.

  • Start- en eindpunt: Station Den Helder
  • Afstand: 12 km

3.) Door Bossen en over het Strand langs de Kennemerduinen: Een Keuze aan Routes

Bij Strand & Duinpaviljoen Parnassia aan Zee kun je kiezen tussen twee routes: een strandwandeling naar Zandvoort (14,5 km) of een tocht door de Kennemerduinen naar station Overveen (16 km). De laatste route voert je door bossen, struweel en duingras, met mooie hoogteverschillen en uitzichtpunten zoals de Hazenberg. Bezoek ook het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen (gesloten op maandag) om meer te leren over dit unieke gebied.

  • Startpunt: Station Zandvoort aan Zee
  • Eindpunt: Station Zandvoort aan Zee of Station Overveen (afhankelijk van de gekozen route)
  • Afstand: 14,5 km of 16 km

4.) Prachtige Stadswandeling door Den Haag: Een Mix van Stad en Zee

Deze wandeling door Den Haag biedt een boeiende mix van stadse elegantie en natuurlijke schoonheid. Wandel door chique wijken, langs historische gebouwen en parken, en eindig je dag met een verfrissende duik in de zee bij Scheveningen. Een perfecte route voor jong en oud, stads- en natuurliefhebbers.

  • Start- en eindpunt: Station Den Haag Centraal
  • Afstand: 18 km

5.) Dieren Spotten in het Noord-Hollands Duinreservaat: Een Paradijs voor Natuurliefhebbers

Deze route is een must voor dierenliefhebbers. Spot aalscholvers, Schotse Hooglanders en andere dieren in het Noord-Hollands Duinreservaat. Geniet van de afwisseling tussen bossen, open velden en duinen, en sluit je wandeling af met een prachtig uitzicht op zee.

  • Start- en eindpunt: Station Castricum
  • Afstand: 17 km

6.) Door het Haagsche Bosch naar de Duinen: Een Historische Ontdekkingstocht

Deze afwisselende wandeling voert je door het Haagsche Bosch en de duinen, langs bekende plekken zoals Paleis Huis ten Bosch, Landgoed Clingendael en de Waalsdorpervlakte. Bezoek het bezoekerscentrum bij Boerderij Meijendel om meer te leren over de geschiedenis en natuur van de duinen.

  • Start- en eindpunt: Station Den Haag Centraal
  • Afstand: 14 km

Ontvang aanbiedingen

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Reizen met de trein naar de mooiste steden in Europa is een fantastische manier om te genieten van zowel de reis als de bestemming. Europese steden zijn vaak het decor voor iconische films die hun unieke charme en karakter benadrukken. Of je nu een filmfan bent of...

Duitsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en schilderachtige landschappen die uitnodigen tot avontuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de natuur, Duitsland biedt enkele van de mooiste bossen ter...

Pin It on Pinterest