Nightjet: Ontdek Wenen dit najaar per trein

Ontdek dit najaar het prachtige Wenen en bezienswaardigheden als paleis Schönbrunn, Hofburg of het Belvedere. Geniet daarnaast van heerlijke specialiteiten als de Wiener Schnitzel of Sachertorte en verdwaal in de vele kleine straatjes die Wenen rijk is. Natuurlijk reis je voor deze citytrip per trein naar Wenen en maak je gebruik van de directe nachttrein.

Met de nachttrein van ÖBB Nightjet reis je rechtstreeks naar Wenen. Wanneer je 2 maanden voor vertrek boekt zijn er zelfs nog treinkaartjes naar Wenen voor € 35 per enkele reis en € 70 retour verkrijgbaar. De treinreis per nachttrein duurt ongeveer 14 uur en vertrekt in de avonduren tussen 19.00 en 21.00 uur vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Treinkaartje naar Wenen online bestellen v.a. € 35

Een treinkaartje naar Wenen bestellen voor jouw citytrip? Maak dan gebruik van de online reisplanner en bekijk de beschikbaarheid. Wanneer je 2 tot 3 maanden voor vertrek boekt zijn er kaartjes tegen vroegboektarief beschikbaar tegen een prijs van € 35, waarna deze stijgt naar € 60 tot 70 per enkele reis. Wanneer je enkele dagen voor vertrek boekt kan dit tarief stijgen naar € 80 tot zelfs € 180 per enkele reis. Wij raden daarom aan om vroeg te boeken, zodat je profiteert van de laagste prijs.

Tips voor onderweg

  • Boek vroeg: Vroegboekkortingen kunnen aanzienlijke besparingen opleveren.
  • Accommodatie: Overweeg een lig- of slaaprijtuig voor extra comfort, vooral bij langere reizen.
  • Verzorging: Neem snacks en drankjes mee voor onderweg, hoewel er ook een restauratierijtuig aanwezig is.
  • Instaptijd: Wees op tijd op het station, aangezien de Nightjet meestal stipt vertrekt.

Tips voor Wenen

Plan jouw citytrip naar Wenen alvast van tevoren, zodat je het maximale uit de stedentrip haalt.

Praktische tips

  • Vienna City Card: Deze kaart biedt gratis openbaar vervoer en korting op vele bezienswaardigheden, musea en restaurants.
  • Fietsverhuur: Wenen is een fietsvriendelijke stad met een uitgebreid netwerk van fietspaden. Huur een fiets en verken de stad op eigen tempo.
  • Openbaar vervoer: Het openbaar vervoer in Wenen is uitstekend geregeld met metro, tram en bus. Een dagkaart is een voordelige optie voor toeristen.
  • Markten: Bezoek de Naschmarkt voor verse producten en lokale specialiteiten, of de Flohmarkt voor unieke vintage vondsten.
  • Weense koffiehuizen: Neem een pauze in een van de vele traditionele koffiehuizen en proef de Weense koffiecultuur.
Wenen Trein Trip

Wat te doen in Wenen?

  • Keizerlijke pracht: Bewonder de majestueuze paleizen Hofburg en Schönbrunn, waar ooit de Habsburgse monarchie regeerde. Verken de weelderige tuinen en waan je in de tijd van Sisi.
  • Muzikale erfenis: Wenen is de bakermat van klassieke muziek. Bezoek het huis van Mozart, woon een concert bij in de wereldberoemde Weense Staatsopera of geniet van een wals in een van de vele dansgelegenheden.
  • Kunst en cultuur: Verlies jezelf in de meesterwerken van Klimt en Schiele in het Belvedere Paleis, ontdek moderne kunst in het MuseumsQuartier of bewonder de indrukwekkende collectie van het Kunsthistorisches Museum.
  • Culinaire verwennerij: Proef de Wiener Schnitzel, geniet van een Sachertorte in een traditioneel koffiehuis of ontdek de lokale wijnen in een gezellige Heuriger.
  • Charmante straatjes: Dwaal door de smalle straatjes van de historische binnenstad, bewonder de barokke architectuur en ontdek verborgen pleintjes en winkeltjes.

Ontvang acties

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Rotterdam is misschien het laatste waar je aan denkt als het gaat om het spotten van wilde dieren, maar deze dynamische stad heeft verrassend veel te bieden voor natuurliefhebbers. Met uitgestrekte parken en natuurgebieden rondom de stad, zoals het Kralingse Bos en de...

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Ben je toe aan een ontspannen weekendje weg, maar boek je liever niet alles apart? Ontdek dan de trein en hotel aanbiedingen en reis per trein naar een leuke bestemming in Nederland. Bij de combideals krijg je alles in één keer, zoals de treinreis, een...

Pin It on Pinterest