ÖBB NightJet: duurzaam met de (nacht)trein naar Innsbruck

De nachttrein heeft sinds jaren zijn terugkeer gevonden op Nederlandse bodem. Hij vertrekt elke avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem, waarna je in de ochtend arriveert op één van de eindbestemmingen. Zo reis je met de nachttrein van ÖBB NightJet naar Wenen, München, Innsbruck, Basel en Zürich met een rechtstreekse verbinding. Ook duurzaam, snel en voordelig reizen? Ontdek de leukste bestemmingen op onze treinreis-blog.

Vandaag richten wij ons tot Innsbruck. Het is een leuke stad met een kleurrijk stadshart; de Altstad. Als hoofdstad van regio Tirol heeft Innsbruck veel te bieden, zoals imposante bergwanden, ruige rivieren en een sfeervol historisch centrum. De stad biedt plaats aan ruim 300 duizend inwoners, maar is tevens populair onder studenten en toeristen.

Lees meer: treinkaartje Innsbruck

Autotrein naar Innsbruck

Wat te doen in Innsbruck?

Ga je een paar dagen of hele week naar Innsbruck? Er is van alles te beleven, maar een aantal dingen moet je zeker hebben gezien. Hieronder in het kort een aantal van de activiteiten en bezienswaardigheden ter inspiratie voor jouw stedentrip of vakantie.

Altstad: het oude stadshart van is omringt door de magische bergwanden van Tirol. De kleurrijke huizen geven het historische centrum een authentiek en charmant karakter. Bezoek in het centrum musea als het Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum of het Volkkunstmuseum. Ook het Glockenmuseum is zeker de moeite waard. Het museum heeft ooit de Oostenrijkse museumprijs gewonnen en leert je alles over de 400 jaar oude productie van klokken.

Wandelen: bij een bezoek aan Innsbruck mag een echte wandeling niet ontbreken. Het hart van natuurliefhebbers zal zeker harder gaan kloppen bij het zien van de wandelkaart. Eindeloze wandelingen met frisse lucht en spectaculaire vergezichten. Met de vele bergtoppen is er voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar voldoende afwisseling. Bekende bergtoppen in regio Innsbruck zijn natuurlijk Sellrain, St. Sigmund im Sellrain en Gries in Sellrain.

Innsbruck Panorama: iets wat je zeker niet mag missen is het prachtige uitzicht van de Hungerburg-kabelbaan. Hiermee reis je naar de hoger gelegen wijk Hungerburg vanuit het centrum van Innsbruck. Vervolgens geniet je van een adembenemend uitzicht over Innsbruck, de vallei en de Italiaanse grens.

Hoogste dierentuin van Europa: naast alle standaard activiteiten vind je de hoogste dierentuin van Europa in Innsbruck. Gelegen op een hoogte van 727 meter tref je de Alpenzoo met ruim 100 verschillende diersoorten. Een must-see is ook zeker het grootste zoetwateraquarium ter wereld inclusief vissoorten uit de lokale regio.

Reis met de (nacht)trein naar Innsbruck

Momenteel kan je met de rechtstreekse (nacht)trein met diverse faciliteiten aan boord. Denk aan een restaurant, slaapplaatsen, toiletten en zelfs speciale privérijtuigen met badkamer. Voor de treinreis zijn 3 type reisklasse beschikbaar, namelijk zit-, lig- en slaapplaatsen. De verschillende opties zijn online boekbaar tegen betaalbare tarieven v.a. 30 euro per persoon.

Tickets zoeken

Tarieven nachttrein Innsbruck

  • Zitplaats vanaf 29,90 tot 109 euro
  • Ligplaats vanaf 59,90 tot 139 euro
  • Slaapplaats vanaf 89,90 tot 169 euro
Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Reizen met de trein naar de mooiste steden in Europa is een fantastische manier om te genieten van zowel de reis als de bestemming. Europese steden zijn vaak het decor voor iconische films die hun unieke charme en karakter benadrukken. Of je nu een filmfan bent of...

Duitsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en schilderachtige landschappen die uitnodigen tot avontuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de natuur, Duitsland biedt enkele van de mooiste bossen ter...

Pin It on Pinterest