OV Fiets van NS

De OV Fiets wordt elk jaar populairder, maar hoe werkt het nou eigenlijk? Waar vind ik de OV Fietsenstalling en hoeveel kost een OV Fiets? Op deze pagina vindt u alle antwoorden omtrent de OV Fiets van de NS. Op het huidige moment zijn er 300 huurlocaties, ongeveer 10 duizend OV fietsen en worden er jaarlijks ruim 2.4 miljoen ritten gemaakt met de OV fiet van de NS. Om deze positieve ontwikkeling te stimuleren wordt er ook in 2019 weer geïnvesteerd in nieuwe fietsen en huurlocaties.

OV Fietsen

Wat is een OV Fiets van de NS?

De OV Fiets van de NS is een robuuste en eenvoudige fiets die is bedoeld voor het laatste stuk van de reis. Zo hoeft u niet op de bus te wachten, een taxi te betalen of een lang stuk te lopen. Met de OV Fiets kunt u het laatste stukje naar vrienden, familie of een restaurant fietsen.

Hoe werkt de OV Fiets?

Koppel een gratis OV Fiets abonnement aan uw persoonlijke OV Chipkaart, waarna u op vertoon van uw chipkaart een fiets kunt huren bij zowel bewaakte als onbewaakte huurlocaties. U betaalt vervolgens per ritprijs en kunt direct gebruik maken van de fiets.

Huren bij een bewaakte fietsenstalling

Bij een bewaakte fietsenstalling laat u een sleutel en uw OV Chipkaart scannen door de stallinghouder. Vervolgens pakt u de fiets met hetzelfde nummer als op uw sleutel, waarna u de fiets controleert op mankementen. Controleer de bandenspanning, pedalen en verlichting. Wanneer u de fiets binnen 15 minuten retourneert krijgt u kosteloos een andere fiets mee.

De fiets terugbrengen bij de bewaakte fietsenstalling? Bekijk voor vertrek de openingstijden, zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Bent u van plan om de fiets buiten de openingstijden te retourneren? Vraag dan naar de mogelijkheden bij de stalhouder. In sommige gevallen is er een sleutelbox met scanner aanwezig. Wanneer u de fiets goed op slot heeft gezet kunt u de sleutel scannen en in de sleutelbox gooien, waarna u de reis kunt vervolgen.

Vergeten te scannen? Neem contact op met de NS Klantenservice. Zolang de sleutels nog niet zijn gescand, huurt u de OV Fiets.

Huren bij een OV Fietskluis

Een fiets huren bij een OV Fietsenstallign of OV Fietskluis? Steek uw OV Chipkaart in de metalen sleuf. Op het scherm wordt het nummer van de geopende fietskluis weergegeven. Open de deur van de fietskluis door de hendel omhoog te trekken, waarna u de fiets uit de stalling kunt halen. Sluit de deur zorgvuldig en vervolg uw reis.

Abonnee worden

Wilt u gebruik maken van de OV Fiets? Online sluit u het abonnement gratis af en wordt deze gekoppeld aan uw persoonlijke OV Chipkaart. Jaarlijks wordt er een vergoeding van € 0,01 geïncasseerd ter verificatie van uw persoonsgegevens.

OV Fiets inleveren op een andere locatie?

Het is toegestaan om een OV Fiets op een andere locatie in te leveren. Hiervoor wordt wel een toeslag van € 10 gerekend, omdat de fiets door personeel van NS weer naar het oorspronkelijke station moet worden gebracht.

Hoeveel kost de OV Fiets?

U betaalt tegenwoordig geen abonnementskosten meer voor de OV Fiets. U betaalt per rit (maximaal 24 uur) slechts € 3,85, waarbij u de fiets maximaal 72 uur achtereenvolgend mag huren. Huurt u de fiets langer dan 72 uur? Dan wordt er per 24 uur een extra toeslag van € 5 gerekend.

Waar vind ik huurlocaties?

Er zijn op dit moment ruim 300 OV Fiets huurlocaties in Nederland. Opzoek naar een huurlocatie? Kijk dan op: http://www.ov-fiets.nl/huurlocaties

Betaalmogelijkheden

U ontvangt maandelijks een factuur van de verbruikte kosten. Zo betaalt u altijd achteraf per automatische incasso of handmatige overboeking.

Contact met NS Klantenservice

Heeft u een vraag, klacht of opmerking voor de NS? Neem contact op met de klantenservice van de NS.

  • Telefoon: 030 751 51 55
  • Contactformulier: Klik hier

Hoe ziet de OV Fiets eruit?


Terug naar: Veelgestelde Vragen

Ontvang acties

Wandelen in de Ardennen per trein

Wandelen in de Ardennen per trein

In de Ardennen wandelen en per trein naar deze schitterende Belgische regio reizen? Dan boek je goedkope treinkaartjes online en kan je jouw wandelingen alvast plannen. Bereid je voor op de adembenemend mooie wandelroutes in de Ardennen en loop dwars door de ongerepte...

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw...

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders