IC Berlijn: fiets mee in trein naar Berlijn

Reis naar Duitsland met de comfortabele Intercity Berlijn en neem de fiets mee in de trein! Geniet van de vrijheid om de bestemming te verkennen op twee wielen en ervaar de prachtige landschappen en steden die Duitsland te bieden heeft.

Fiets In Internationale Trein

Deze pagina biedt alle informatie die je nodig hebt om de fiets mee te nemen op de Intercity Berlijn. Benieuwd of de fiets mee mag in de trein naar Berlijn? Of wil je weten hoe je een fietsticket kan reserveren? Of waar je de fiets in de trein naar Berlijn kan plaatsen? Lees hier alles over de voorwaarden, regels en praktische tips voor het meenemen van uw fiets in de Intercity Berlijn door Duitsland.

Fiets mee in het fietsrijtuig van de IC Berlijn

De Intercity Berlijn beschikt over een speciaal fietsrijtuig met plek voor 16 fietsen. U kunt uw fiets dus eenvoudig meenemen en in dit rijtuig plaatsen. Tandems (hiervoor zijn twee fietsplaatsen nodig) en driewielers (voor reizigers met een mobiliteitsbeperking) zijn ook welkom. Bestel de kaartjes via deze pagina.

Reserveren & voorwaarden

  • Internationaal fietsticket: Voor het meenemen van uw fiets heeft u een internationaal fietsticket nodig. Deze kan je hier reserveren.
  • Verplichte reservering: Reserveren van uw fietsplaats is verplicht. De reservering is gratis bij aankoop van uw fietsticket vanaf 5 februari 2024.
  • Reserveringsmogelijkheden: U kunt uw fietsplaats reserveren per telefoon, via de NS International Klantenservice of bij de internationale balie.
  • Maximaal 1 fiets per persoon: U kunt maximaal één fiets per persoon meenemen.

Alternatieve opties

  • Verpakte fiets als bagage: Je kan uw fiets ook verpakt als bagage meenemen, mits deze onder de stoel of in het bagagerek past. De maximale afmetingen voor de verpakking zijn 120×90 cm (lxb). Voor een verpakte fiets is geen ticket nodig.
  • Vouwfiets als bagage: Vouwfietsen mogen ingeklapt als bagage mee, mits ze in het bagagerek of onder de stoel kunnen worden geplaatst. Vouwfietsen in het bagagerek moeten voor de veiligheid worden verpakt in een hoes, tas of koffer. Onder de stoel mag de vouwfiets onverpakt mee.

Fietsvervoer binnen Duitsland

Wil je alleen binnen Nederland de fiets meenemen in de Intercity Berlijn? Dan is een binnenlands fietsticket voldoende. Let wel op dat fietsvervoer in de spits en tijdens de zomermaanden wegens drukte alleen mogelijk is voor reizigers met een internationaal fietsticket en -reservering.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Fiets én wandel in het smalste stukje Nederland

Fiets én wandel in het smalste stukje Nederland

Altijd al door drie landen willen wandelen of fietsen op één dag? Dat kan, in Het Smalste Stukje Nederland! Hier in de gemeente Echt-Susteren is Nederland letterlijk op haar smalst. Met een doorsnede van slechts 4,5 km breed is het buitenland altijd dichtbij. Toch is...

Pin It on Pinterest