Trein naar Emmen

In de regio van Emmen is zoveel te zien en beleven. Van een sfeervol centrum tot hunebedden in het mysterieuze heide- en veenlandschap. Je raakt niet uitgekeken! Daarbij is de stad uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis per trein naar station Emmen, waarna het centrum, de winkels en Wildlands Adventure Zoo op loopafstand zijn.

Oude Spoorlijn Bargerveen

Laat je verrassen in Emmen

Winkelen in Emmen Centrum

Met het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland is winkelen in Emmen altijd een succes. Winkels met internationale merken, originele boetiekjes en heerlijke delicatessenwinkels. Elke vrijdagmorgen kun je terecht op de gezellige en grote warenmarkt. Tip: Sluit de dag af op een van de vele gezellige terrasjes of sfeervolle restaurants.

Beleef het verleden in het Drentse Veenland

In het Drentse Veenland ga je op in de prachtige natuur van het Bargerveen, en waar je heerlijk kunt genieten van de grootste schaapskooi van Nederland. Het verleden komt tot leven het Veenpark, het grootste openluchtmuseum van Nederland. En een bezoek aan het Van Gogh Huis in Veenoord/Nieuw-Amsterdam, waar Vincent van Gogh verbleef maakt de beleving compleet.

Kijk voor meer informatie op: Emmenmaakhetmee.nl

Tip: De Veenland Express van Staatsbosbeheer maakt het Bargerveen voor groepen en mindervaliden toegankelijk.

Tijdreis door het Veenpark & de Veenvaart

Start de dag in het Veenpark, het grootste openluchtmuseum van Nederland. Hier komt de Drentse veenhistorie tot leven. De bakker, klompenmaker en turfsteker zijn er zelfs nog aanwezig. Maak met de Snikke een boottocht om vanaf de Veenvaart te genieten van het unieke landschap.

Tip: Eindig je tocht over de Veenvaart met een bezoek aan het Van Gogh Huis in Veenoord/Nieuw-Amsterdam, de plek waar Vincent van Gogh verbleef gedurende zijn periode in Drenthe.

Met de Trein naar Emmen

Reis met de trein naar Emmen voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Emmen is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Emmen binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Emmen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Kom naar Fruitstad Tiel, het centrum van de Betuwe en met de trein goed bereikbaar. Vanaf het station wandelt u in 5 minuten het sfeervolle centrum in. De historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, grachten en rivier de Waal vormen...

Trein naar Leerdam: Uitblazen aan de Linge

Trein naar Leerdam: Uitblazen aan de Linge

Leerdam, bijna iedereen heeft wel eens van deze prachtige stad gehoord. Het is al sinds 1765 dé glasstad van Nederland, de hele wereld eet onze Leerdammer kaas en we liggen centraal in het land aan de recreatieve rivier de Linge! Het centrum van Leerdam kent...

Trein naar Tilburg

Trein naar Tilburg

In het hart van Noord-Brabant ligt een stad vol verrassingen. Een stad waar iedereen zich meteen thuis voelt. Tilburg, een van de meest veelzijdige steden van Nederland. Of je nou komt voor een wandeling, om te fietsen, te feesten of cultuur te snuiven: Tilburg heeft...