Trein naar Barneveld

Welkom in Barneveld. Welkom in de Gelderse Vallei en op de Veluwe. Dichter bij het middelpunt van Gederland kun je bijna niet komen. Wie ‘Barneveld’ zegt, denkt vaak – en terecht, natuurlijk – aan ‘kip en ei’. Maar Barneveld heeft nog zoveel méér te bieden. De uitgestrekte Gelderse Vallei of de altijd imponerende Veluwe. Jaarlijks overnachten zo’n 450.000 mensen in Barneveld; de meesten op de prachtig gelegen vakantieparken en recreatieterreinen in Voorthuizen, Stroe en Garderen. Ontdek de schitterende omgeving van Barneveld nu zelf.

Dagje Barneveld

Wat is er allemaal in en om Barneveld te doen?

Het dorp Barneveld heeft drie (!) stations: Barneveld-Noord, Barneveld-Centrum en Barneveld-Zuid. Wie op Barneveld-Centrum uitstapt, loopt in een paar minuten naar de gezellige winkelpromenades met tal van kwaliteitswinkels. Aan het Torenplein staat de Oude Kerk. Aan de voet van de toren ziet u de plek waar – naar verluidt – Jan van Schaffelaar op 16 juli 1482 de grond raakte toen hij zich voor zijn manschappen opofferde en hij van de trans van de toren sprong. Op een steenworp afstand van de Oude Kerk is – in een voormalige brouwerij – Museum Nairac gevestigd. Het aantrekkelijke museum toont de geschiedenis van Barneveld en de Veluwe, waaronder enkele unieke prehistorische vondsten op het Kootwijkerzand. Aan de andere kant van het centrum en de spoorlijn ligt het lommerrijke Schaffelaarsebos. Huize De Schaffelaar en De Oranjerie vormen in het oog springende landmarks.

Brouwerij Nairac

Wandelen en fietsen door Gelderse Vallei of over de Veluwe

Barneveld vormt een pracht gelegen uitvalsbasis om de Gelderse Vallei (aan de westzijde) en de Veluwe (aan de oostzijde) wandelend of per fiets te verkennen. Aan de Achterveldseweg – bij Landwinkel Vanelly – start één van de mooiste klompenpaden in de regio: het Paradijspad. Of verken op de fiets de omgeving van Barneveld. De “Toeristische Informatie Punten” in Barneveld, Voorthuizen en Garderen verkopen leuke fietsroutes. Liever uw eigen route samenstellen? Dat kan. Maak gebruik van het fietsknooppuntennetwerk en fiets naar Recreatiegebied Zeumeren of naar de Beeldentuin of het Klimbos in Garderen. Cultuurminnend? Naast Museum Nairac kunt u in Terschuur het Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum bezoeken of in Barneveld het Pluimveemuseum. En verspreid over het jaar worden tal van grote en kleinere evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals de Ballonfiësta Barneveld, de Oud Veluwse Markten, de Floralia en muziekfestivals op Recreatiegebied Zeumeren.

Beleven in Barneveld

Je beleef ’t in Barneveld.

Kijk voor meer informatie op:
Daarombarneveld.nl of
Visitvoorthuizen.nl of
Gobarneveld.nl

Met de Trein naar Barneveld

Reis met de trein naar Barneveld voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Barneveld is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Barneveld binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Barneveld? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders