Fiets én wandel in het smalste stukje Nederland

Altijd al door drie landen willen wandelen of fietsen op één dag? Dat kan, in Het Smalste Stukje Nederland! Hier in de gemeente Echt-Susteren is Nederland letterlijk op haar smalst. Met een doorsnede van slechts 4,5 km breed is het buitenland altijd dichtbij. Toch is Het Smalste Stukje Nederland breed genoeg om volop te genieten van de rust, natuur en unieke grensligging.

Ervaar het goede leven en de unieke grensligging tijdens de Drielandenwandeling (11,1 km en 10,9 km) of de Drielandenfietstocht (55 km). Met deze bijzondere routes wandel of fiets je op één dag door zowel Nederland, België en Duitsland. Beide routes beginnen direct vanuit een van de twee treinstations in Het Smalste Stukje Nederland, hoe fijn is dat?

Bezoek Echt Susteren

Wandelen door drie landen op één dag

Trek je wandelschoenen aan, neem de trein naar Het Smalste Stukje Nederland, stap uit op het station in Susteren en wandel door drie landen op één dag! Met de Drielandenwandeling (11,1 km en 10,9 km) wandel je namelijk langs historische monumenten en pittoreske dorpjes in Nederland, België én Duitsland. Geniet van schitterende vergezichten op de Maasoevers en breng een bezoek aan Westzipfel Punkt, het meest westelijke puntje van Duitsland. Natuurlijk mag een lekker kopje koffie onderweg niet ontbreken. Download de wandelroute hier.

Wandelen Echt Susteren Trein

Met de fiets door drie landen

Liever met de fiets op pad? Ook dat is mogelijk! Neem je fiets mee in de trein en start vanuit het treinstation in Echt direct aan de Drielandenfietstocht (55 km). Deze fietstocht brengt je in 55 km langs nostalgische dorpjes, rustgevende natuurgebieden en charmante gehuchten, verscholen tussen de akkerlanden en heuvels. Geniet onderweg van historische plekken en afwisselende landschappen. Zowel in Nederland, Duitsland als België, zijn genoeg rustpunten om te genieten van heerlijke gerechten of een lekker koud drankje. 

Echt Susteren Dagje Fietsen

Korte ommetjes en wandelingen

Zijn de Drielandenwandeling en Drielandenfietstocht iets te lang? Geen probleem! Het Smalste Stukje Nederland heeft vanuit het station Susteren ook veel korte wandelroutes en ommetjes om de regio te ontdekken. Zo start het ommetje natuurgebied ’t Hout, natuurgebied IJzerenbos én het ommetje historisch Susteren allemaal vanuit het station in Susteren. Minder behoefte aan natuur en meer zin om de historie van het centrum ‘Echt’ te verkennen? Combineer dan wandelen, lokaal winkelen en bourgondisch genieten door het ommetje historisch Echt te lopen. Deze start vlakbij het station in Echt. Bekijk alle ommetjes en fietsroutes hier.

Meerdere dagen wandelen of fietsen

Natuurlijk kunt u ook meerdaags genieten van Het Smalste Stukje Nederland en de Euregio. Door de ideale ligging, uitstekende uitvalswegen en goede bereikbaarheid zijn ook grote steden als Aken, Hasselt, Maastricht en Keulen op een steenworp afstand. Of bezoek vanuit Het Smalste Stukje Nederland familieattracties zoals Mondo Verde, de GaiaZoo of Snowworld. Genoeg mogelijkheden om meerdaags te genieten van een stukje rust en natuur aan de ene kant en beleving en plezier aan de andere kant. De ideale balans tussen in-en ontspanning vindt u hier in Het Smalste Stukje Nederland. Met voldoende accommodaties zoals de grote EuroParcs camping in Susteren, diverse gezellige B&B’s of beleef een nacht in een bijzondere safaritent. Ontdek alle accommodaties in Het Smalste Stukje Nederland hier.

Ontvang aanbiedingen

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest