Treinvakantie Oostzee: rondreis door Oost-Europa per trein

  • ☑️ Treinvakantie Oostzee
  • ☑️ 22 dagen (21 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Steden die zo uit een sprookje lijken te komen, landschappen zoals je ze enkel in de Balkan aantreft, en een afwisseling van diverse culturen. Dat is wat je mag verwachten van deze treinvakantie langs de Oost-Zee, die je het beste van Oost-Europa voorschotelt.

Treinvakantie Oostzee Oost Europa

Reisroute van treinvakantie Oostzee

Dag 1: Nederland – Wenen

Vanuit Amsterdam neem je de nachttrein richting de hoofdstad van Oostenrijk: Wenen. Je treinvakantie Oostzee kan beginnen!

Dag 2: Wenen

Wenen

Begin je treinrondreis met koffietje in een van de traditionele koffiehuizen waar de stad bekend om is. Vervolgens heb je de hele dag om alle bezienswaardigheden van Wenen te bezichtigen.

Dag 3: Wenen – Bratislava

Ook vandaag heb je nog een volledige dag in Wenen want je trein vertrekt pas ´s avonds. Tijd genoeg dus voor een wandeling door het oude centrum, een bezoek aan Schloss Belvedere of Schloss Schönbrunn.

Dag 4: Bratislava

De Slowaakkse hoofdstad is ideaal gelegen dichtbij drie grenzen en erg compact. Alles is dichtbij en binnen handbereik. Eerst kun je genieten van het uitzicht op de majestueuze kathedraal. De volgende keer kun je traditionele of eigentijdse gerechten proeven, gevolgd door een vers gezette espresso in een van de vele cafés in pittoreske smalle straatjes en pleinen.

Dag 5 Bratislava – Hoge Tatra

Je treinrondreis Oostzee gaat verder doorheen Slowakije. Je zet koers richting de Hoge Tatra, een gebergte tegen de grens met Polen. De nacht spendeer je dan ook in een gezellig berghotel.

Dag 6: Hoge Tatra

Met indrukwekkende pieken en landschappen is de Hoge Tatra het best te verkennen met een wandeling. Begin je tocht vanaf je hotel of neem eerst de kabellift naar boven.

Dag 7: Hoge Tatra – Krakau

De natuur laat je weer even achter je en ruil je in voor de prachtige stad Krakau. Via enkele overstappen reis je vandaag de hele dag met de trein.

Dag 8: Krakau

Een treinrondreis Oostzee is niet compleet zonder een tussenstop en treinreis naar Krakau. De Poolse stad barst van de geschiedenis. Van het oude centrum met als hoogtepunt het plein Rynek Glowny tot de fabriek van Schindler.

Dag 9: Krakau

Vandaag kan je kiezen om nog een dagje Krakau te verkennen of om een dagtrip te maken naar Aufschwitz, een van de meest beruchte concentratiekampen.

Dag 10: Krakau – Bialystok

Spendeer je ochtend nog op een van de gezellige terrasjes van Krakau vooraleer je met de trein richting het oosten trekt. Je volgende stop is immers Bialystok

Dag 11: Bialystok

Bialystok was ooit het bloeiende textielcentrum van Polen. Vandaag is het vooral bekend om zijn mix aan verschillende culturen. Bezoek het prachtige centrum terwijl natuurliefhebbers wellicht richting het nabij gelegen Bialowieski Nationaal Park trekken.

Dag 12: Bialystok – Vilnius

Met de trein reis je verder naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Een treinreis waarbij je de hele dag onderweg bent, maar ´s avonds kun je dan heerlijk eten in een lokaal restaurant.

Dag 13: Vilnius

Vilnius is niet meteen de eerste bestemming waar je aan denkt voor een stedentrip, maar dat is onterecht. De binnenstad is te omschrijven als gezellig. Het oude gedeelte staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 14: Vilnius – Riga

Van de ene hoofdstad naar de andere. Je volgende bestemming tijdens deze treinvakantie Oostzee is Riga. Een treinreis van zo´n zeven uur waarbij je onderweg kunt genieten van de prachtige Baltische landschappen.

Dag 15: Riga

Riga is een stad met een prachtige architectuur. Je vindt er bouwwerken in romaanse, gotische en barokstijl terug. Beklim de St Peterskathedraal voor een verbluffend uitzicht over de stad.

Dag 16: Riga – Tallinn

Je zet de reis doorheen de Baltische staten verder met een treinreis naar Tallinn. De hoofdstad van Estland is een van de mooiste in deze regio en bereik je in zo´n zes uur.

Dag 17: Tallinn

Wandel doorheen het kleurrijke centrum van Tallinn of bezoek de wijk Telliskivi. Deze laatste is een voormalig industrieterrein waar je nu heel wat street art kunt bewonderen.

Dag 18: Tallinn – Helsinki

Ditmaal geen treinreis tijdens deze treinvakantie Oostzee, maar een bootreis. Vanuit Tallinn stap je op de boot met als bestemming Helsinki. Je vertrekt in de ochtend zodat je nog tijd hebt om de bezienswaardigheden van Helsinki te bezichtigen.

Dag 19: Helsinki – Lübeck

Ook vandaag heb je nog een halve dag in de Finse hoofdstad. Bezoek een van de musea of oude fort Suomenlinna dat vlak voor de kust ligt. In de namiddag reis je per boot verder naar de Duitse havenstad Lübeck.

Dag 20: Lübeck

Ook vandaag spendeer je een groot deel van de dag op de boot naar Lübeck. Ideaal om te genieten van de uitzichten op zee.

Dag 21: Lübeck

De oude stad van Lübeck staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet verrassend, want het oogt erg sprookjesachtig. Dwaal door de smalle straatjes en langs pittoreske hofjes.

Dag 22: Aankomst

Na een laatste voormiddag in Lübeck komt een einde aan de treinvakantie Oostzee. Je neemt de trein terug richting Nederland waar je na zes uur aankomt.

Waar overnachten

Tijdens deze treinvakantie langs de Oostzee verblijf je telkens in luxueuze hotels met alle faciliteiten en waar ontbijt is inbegrepen. Ook slaap je in een charmant berghotel en breng je eenmaal de nacht door in de nachttrein naar Wenen.

Hoogtepunten van treinvakantie Oostzee

  • Bezoek prachtige steden zoals Wenen, Riga, Helsinki en Lubeck;
  • Ontdek Oost-Europa per boot en trein;
  • De ideale combinatie tussen cultuur, steden en natuur.
Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders