Treinrondreis Noorwegen

Een treinrondreis door Noorwegen prijkt hoog op menig wensenlijstje. Dit heeft alles te maken met de vele unieke elementen die een trip door Noorwegen te bieden heeft. Het is niet voor niets dat mensen na een eerste vakantie vaak nog een keer terugkeren. Met een treinvakantie in Noorwegen maak je een keuze waar je geen spijt van krijgt!

Treinvakantie Noorwegen

Waarom een treinvakantie in Noorwegen?

Meer specifiek zijn er verschillende redenen waarom een treinvakantie in Noorwegen zo aantrekkelijk is. We hebben het dan over de volgende punten:

  • Adembenemende natuur: De overweldigende natuur van Noorwegen valt misschien nog wel het meeste op. Zo ontdek je dichte bossen, oogstrelende valleien en unieke fjorden. Qua natuur ga je je zeker geen moment vervelen.
  • Een van de mooiste treinroutes: Daarnaast staat deze treinrondreis door Noorwegen sowieso al bekend als een van de mooiste routes wereldwijd. De naam Flåm Railway staat voor veel mensen synoniem aan een bijzondere ervaring.
  • Overnachting in unieke steden: Ten derde is er sprake van een overnachting in een aantal prachtige steden. Zo breng je een nachtje door in Stavanger, Oslo, Bergen en Kristiansand. Er is dan altijd de mogelijkheid om te ontdekken wat de stad te bieden heeft.

Reisschema treinrondreis Noorwegen

Treinrondreis Noorwegen

 

Benieuwd hoe je treinrondreis in Noorwegen er van dag tot dag uitziet? Dan is het absoluut waardevol om het specifieke reisschema er even bij te pakken. Deze ziet er als volgt uit:

DAG 1: Nederland – Kristiansand

De treinvakantie naar Noorwegen begint in het Nederlandse Groningen. Echter moeten we eerst de zee zien te overbruggen, waardoor de reis dus van start gaat in een boot. Hier ga je aan boord bij een ware nachtboot, inclusief heerlijke bedden, restaurants, cafés en zelfs een aantal winkels. En wil je het comfort naar een nog hoger niveau tillen? Dan is er zelfs een sauna aanwezig. Na een overheerlijk ontbijt ga je in het Noorse Kristiansand aan land.

DAG 2: Kristiansand – Stavanger

Op dag 2 begin je met een aantal uren ‘vrije tijd’ om te ontdekken wat Kristianstand allemaal te bieden heeft. Vervolgens pak je in de loop van de middag de trein naar Stavanger. Aangezien deze langs de kust, valleien en bossen rijdt, maak je direct kennis met de prachtige natuur.

DAG 3: Stavanger

Dag 3 staat in het teken van Stavanger ontdekken. Van de prachtige Noorse, 18e-eeuwse huizen tot aan het oude centrum en enkele musea. Bovendien mag je de haven en de oudste kathedraal van Noorwegen niet missen. Genoeg te doen dus!

Complete Treinrondreis Noorwegen

DAG 4: Stavanger – Bergen

De volgende dag ruil je de trein voor even weer in voor de boot. Met enkele prachtige fjorden als uitzicht een onvergetelijke ervaring. Na de 5 uur durende boottocht bevind je je tussen de unieke gekleurde huisjes van Bergen.

DAG 5: Bergen

Bergen zelf is de moeite waard, maar zeker ook de directe omgeving. Ga bijvoorbeeld met een kabelbaan naar de top van Fløyen, een berg met een prachtig uitzicht op de top. Daarnaast barst het van de wandelroutes door de adembenemende natuur. Een nog beter uitzicht vind je op de top van Ulriken, de hoogste berg in de omgeving.

DAG 6: Bergen –  Flåm – Oslo

Op dag 6 reis je met de trein door naar de hoofdstad, Oslo. Hiervoor maak je een tussentijdse overstap naar de Flåm spoorlijn. Een adembenemende treinrit, waarop je bijvoorbeeld 800 meter daalt. En dat met een hellingspercentage van wel 55%. Al met al ben je zo’n 7 uur onderweg.

DAG 7: Oslo

De treinrondreis door Noorwegen brengt je tevens naar de hoofdstad en deze heeft een hoop te bieden. Van het Koninklijk Paleis en het museumeiland Bygdøy tot aan de Karl Johans gate en de omringende natuur. Sla ook zeker de wijk Grünerløkka niet over, aangezien je hier prachtige boetiekjes en fijne terrasjes tegenkomt.

DAG 8: Oslo – Kristiansand

In de ochtenduren reis je weer verder naar het startpunt in Noorwegen, Kristiansand. Vanaf de middag heb je de tijd om lekker door de stad te wandelen. Aangezien Kristiansand bekend staat als de Noorse Rivièra, is er veel te zien. Zoals bijvoorbeeld Posebyen, de oude stad. En Fiskebrygga, de oude vissershaven.

DAG 9: Kristiansand – Eemshaven

Ook op dag 9 heb je nog een vrije ochtend. Kies er dan bijvoorbeeld voor om de Torvet te bezoeken, een kathedraal met een hoogte van 70 meter. Deze verving in de 19e eeuw twee andere, afgebrande kerken. Aan het eind van de middag begint de terugreis naar Eemshaven in Nederland.

DAG 10: Aankomst Eemshaven

Na opnieuw een comfortabele nacht op de ferry kom je in de ochtend in Groningen aan. Dit is het einde van de treinvakantie in Noorwegen. De herinneringen bewaar je gelukkig voor altijd!

Bekijk ook: overige treinrondreizen door Europa

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest