Treinrondreis Noorwegen

  • ☑️ Treinrondreis door Noorwegen
  • ☑️ 9 dagen (8 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen


Een treinrondreis door Noorwegen prijkt hoog op menig wensenlijstje. Dit heeft alles te maken met de vele unieke elementen die een trip door Noorwegen te bieden heeft. Het is niet voor niets dat mensen na een eerste vakantie vaak nog een keer terugkeren. Met een treinvakantie in Noorwegen maak je een keuze waar je geen spijt van krijgt!

Treinvakantie Noorwegen

Waarom een treinvakantie in Noorwegen?

Meer specifiek zijn er verschillende redenen waarom een treinvakantie in Noorwegen zo aantrekkelijk is. We hebben het dan over de volgende punten:

  • Adembenemende natuur: De overweldigende natuur van Noorwegen valt misschien nog wel het meeste op. Zo ontdek je dichte bossen, oogstrelende valleien en unieke fjorden. Qua natuur ga je je zeker geen moment vervelen.
  • Een van de mooiste treinroutes: Daarnaast staat deze treinrondreis door Noorwegen sowieso al bekend als een van de mooiste routes wereldwijd. De naam Flåm Railway staat voor veel mensen synoniem aan een bijzondere ervaring.
  • Overnachting in unieke steden: Ten derde is er sprake van een overnachting in een aantal prachtige steden. Zo breng je een nachtje door in Stavanger, Oslo, Bergen en Kristiansand. Er is dan altijd de mogelijkheid om te ontdekken wat de stad te bieden heeft.

Reisschema treinrondreis Noorwegen

Treinrondreis Noorwegen

Benieuwd hoe je treinrondreis in Noorwegen er van dag tot dag uitziet? Dan is het absoluut waardevol om het specifieke reisschema er even bij te pakken. Deze ziet er als volgt uit:

DAG 1: Nederland – Kristiansand

De treinvakantie naar Noorwegen begint in het Nederlandse Groningen. Echter moeten we eerst de zee zien te overbruggen, waardoor de reis dus van start gaat in een boot. Hier ga je aan boord bij een ware nachtboot, inclusief heerlijke bedden, restaurants, cafés en zelfs een aantal winkels. En wil je het comfort naar een nog hoger niveau tillen? Dan is er zelfs een sauna aanwezig. Na een overheerlijk ontbijt ga je in het Noorse Kristiansand aan land.

DAG 2: Kristiansand – Stavanger

Op dag 2 begin je met een aantal uren ‘vrije tijd’ om te ontdekken wat Kristianstand allemaal te bieden heeft. Vervolgens pak je in de loop van de middag de trein naar Stavanger. Aangezien deze langs de kust, valleien en bossen rijdt, maak je direct kennis met de prachtige natuur.

DAG 3: Stavanger

Dag 3 staat in het teken van Stavanger ontdekken. Van de prachtige Noorse, 18e-eeuwse huizen tot aan het oude centrum en enkele musea. Bovendien mag je de haven en de oudste kathedraal van Noorwegen niet missen. Genoeg te doen dus!

Complete Treinrondreis Noorwegen

DAG 4: Stavanger – Bergen

De volgende dag ruil je de trein voor even weer in voor de boot. Met enkele prachtige fjorden als uitzicht een onvergetelijke ervaring. Na de 5 uur durende boottocht bevind je je tussen de unieke gekleurde huisjes van Bergen.

DAG 5: Bergen

Bergen zelf is de moeite waard, maar zeker ook de directe omgeving. Ga bijvoorbeeld met een kabelbaan naar de top van Fløyen, een berg met een prachtig uitzicht op de top. Daarnaast barst het van de wandelroutes door de adembenemende natuur. Een nog beter uitzicht vind je op de top van Ulriken, de hoogste berg in de omgeving.

DAG 6: Bergen –  Flåm – Oslo

Op dag 6 reis je met de trein door naar de hoofdstad, Oslo. Hiervoor maak je een tussentijdse overstap naar de Flåm spoorlijn. Een adembenemende treinrit, waarop je bijvoorbeeld 800 meter daalt. En dat met een hellingspercentage van wel 55%. Al met al ben je zo’n 7 uur onderweg.

DAG 7: Oslo

De treinrondreis door Noorwegen brengt je tevens naar de hoofdstad en deze heeft een hoop te bieden. Van het Koninklijk Paleis en het museumeiland Bygdøy tot aan de Karl Johans gate en de omringende natuur. Sla ook zeker de wijk Grünerløkka niet over, aangezien je hier prachtige boetiekjes en fijne terrasjes tegenkomt.

DAG 8: Oslo – Kristiansand

In de ochtenduren reis je weer verder naar het startpunt in Noorwegen, Kristiansand. Vanaf de middag heb je de tijd om lekker door de stad te wandelen. Aangezien Kristiansand bekend staat als de Noorse Rivièra, is er veel te zien. Zoals bijvoorbeeld Posebyen, de oude stad. En Fiskebrygga, de oude vissershaven.

DAG 9: Kristiansand – Eemshaven

Ook op dag 9 heb je nog een vrije ochtend. Kies er dan bijvoorbeeld voor om de Torvet te bezoeken, een kathedraal met een hoogte van 70 meter. Deze verving in de 19e eeuw twee andere, afgebrande kerken. Aan het eind van de middag begint de terugreis naar Eemshaven in Nederland.

DAG 10: Aankomst Eemshaven

Na opnieuw een comfortabele nacht op de ferry kom je in de ochtend in Groningen aan. Dit is het einde van de treinvakantie in Noorwegen. De herinneringen bewaar je gelukkig voor altijd!

Bekijk ook: overige treinrondreizen door Europa

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest