Zakelijke reizigers in Internationale trein werken het liefst

Zakelijke internationaal reizen

Uit onderzoek van Metrixlab blijkt dat 44% de trein als favoriete vervoersmiddel kiest voor zakelijke internationale treinreizen. Zo kan onderweg de werkafspraak worden voorbereid en wordt de inbox bijgewerkt. De toegang tot internet speelt hierbij een belangrijke rol. Van de 200 ondervraagde ziet 71% de treinreis als werktijd en is de favoriete tijdsbesteding openstaande werkzaamheden bijwerken. Wel is er een duidelijk verschil tussen de heen- en terugreis.

Zakelijke internationaal reizen

Bezigheden Internationaal reizen (heenreis)

Op de heenreis zijn de bezigheden tijdens een zakelijke internationale treinreis sterk verschillend van de terugreis. Voornamelijk omdat een zakelijke reis met een doel wordt afgelegd en deze moet worden voorbereid. De trein is hier het meest geschikte vervoersmiddel voor.

Bezigheden op de heenreis

  1. Zakelijk mailen
  2. Werkafspraak voorbereiden
  3. Lezen
  4. Naar buiten kijken
  5. Muziek luisteren

Zakelijke reiziger

Bezigheden Internationaal reizen (terugreis)

Op de terugreis is het zakelijk belang veel minder, omdat de afspraak is geweest en het tijd is voor ontspanning. Hierbij kiest een beperkt percentage van de ondervraagde ervoor om alsnog de werkafspraak af te ronden of e-mails te beantwoorden. De meerderheid van zakelijke reizigers kiest er op de terugreis voor om te ontspannen.

Bezigheden op de terugreis

  1. Naar buiten kijken
  2. Slapen
  3. Lezen
  4. Afronden werkafspraak
  5. Muziek luisteren
Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!