Volwassenen gratis met de trein

Opnieuw heeft Alberto Stegeman een maatschappelijk probleem aan de kaak gesteld. In zijn programma ‘Undercover in Nederland’ liet hij zien hoe hij enkele maanden gratis met de trein kon reizen, terwijl hij gewoon met zijn OV Chipkaart heeft in- en uit gecheckt. Het zou gaan om een nieuw lek in het OV Chipkaart systeem die door een onbekende reizigers is ontdekt, waarmee reizigers gratis kunnen reizen met de trein.

OV Chipkaart

De tipgever gaf aan dat volwassenen gratis kunnen reizen middels een abonnement voor kinderen. Het zou gaan om abonnement voor kinderen, waarmee maandenlang gratis en onbeperkt kon worden gereisd. Deze methode was t/m 2015 mogelijk en is enkele maanden na de tip van de tipgever door de NS gedicht.

Gratis reizen met OV Chipkaart

Na de fout in het systeem van de OV chipkaart om gratis te reizen met het abonnement voor kinderen is er opnieuw een methode gevonden. Middels een buitenlands rekeningnummer in combinatie met het Altijd Vrij abonnement is het Alberto Stegeman gelukt om 3 maandenlang gratis en onbeperkt te reizen.

Volgens een woordvoerder van de NS zijn er mogelijk 9 mensen in Nederland die gebruik maken van deze methode. Daarbij geeft de woordvoerder aan dat dit strafbaar is, aangezien dit abonnement- en identiteitsfraude betreft.

De 9 niet-betalende reizigers zijn met directe ingang geblokkeerd.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl