Verdacht pakketje in trein bij Rotterdam

Op last van de politie is het treinverkeer bij Rotterdam vandaag tijdelijk stilgelegd. Hierbij werden 2 perrons afgesloten, omdat er een verdacht pakketje was gevonden in de trein. Deze werd naar een “veilige-zone” gereden, nadat alle passagiers waren uitgestapt. Nader onderzoek wees uit dat er geen sprake was van een bom en dat het loos alarm bleek te zijn. Hierop werden de perrons weer vrijgegeven en kwam het treinverkeer weer op gang.

Trein actie

Handen vol aan bommeldingen

Sinds de aanslagen in Brussel heeft de politie haar handen vol aan bommeldingen. Zo kwamen er ongeveer 650 meldingen per dag binnen in de eerste 3 dagen na de aanslagen. De politie probeert alle meldingen serieus te nemen en onderzoeken al zitten er soms hele vage meldingen tussen.

“Een Arabisch uitziende man zit in zijn tas te rommelen.”

Alle meldingen moeten serieus worden genomen, maar reizigers/burgers moeten uiteraard afwegingen maken of er werkelijk aanleiding is om de politie te bellen.

Trein actie

Dagelijks 17 achtergelaten tassen

Het is niet raar dat er veel verdachte pakketjes worden gevonden in de trein, aangezien er dagelijks 17 tassen worden vergeten in de trein. Normaal worden deze als gevonden voorwerpen gemarkeerd, maar nu kan er geen enkel risico worden genomen.

Deel uw mening hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!