Trein verliest treinstel bij Gilze-Rijen

Trein nieuws

Afgelopen week is een trein van de NS een treinstel verloren op het traject van Roosendaal naar Zwolle. Ter hoogte van Gilze-Rijen schoot de koppeling los, waarna het automatische remsysteem van de trein werd geactiveerd. In de trein werd omgeroepen dat een losgeraakt treinstel enkele meters achter de trein was gestrand. De machinist heeft beide delen zelf weten te koppelen om vertraging te minimaliseren en reizigers weer op weg te helpen. Een woordvoerder van de NS verklaart dat de veiligheid van reizigers nooit in het geding is geweest.

Trein nieuws

Vertraging tussen Tilburg en Breda

Vanwege de ontkoppeling hebben reizigers op het traject van Tilburg en Breda last gehad van vertraging. Verschillende treinen vielen uit, waardoor grote groepen reizigers ontstonden op station Tilburg.

Onderzoek

Hoe het heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk, maar de NS heeft de betreffende trein uit de dienstregeling gehaald en een onderzoek ingesteld. Vorige maand gebeurde een soortgelijk incident op het Belgisch spoor, waarbij honderden passagiers waren gestrand en moesten wachten op een hulplocomotief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!