fbpx

OV poortjes op Utrecht Centraal gesloten

Trein nieuws

Afgelopen maandag zijn de poortjes op één van de drukste stations van Nederland (Utrecht Centraal) gesloten. Sinds 2014 heeft de NS al op 71 treinstations de poortjes gesloten, waarna het alleen nog maar mogelijk is om middels een OV Chipkaart met voldoende saldo op het station te komen. Mensen die enkel gebruik willen maken van de winkels, eetgelegenheden of het perron om mensen uit te zwaaien kunnen kosteloos uitchecken binnen een uur.

Trein Nieuws

Reizigers geïnformeerd

In de afgelopen periode zijn duizenden reizigers op Utrecht Centraal geïnformeerd over het sluiten van de poortjes op maandag 6 november 2017. Het was voor de meeste reizigers dan ook geen verassing dat de poortjes gesloten waren. De NS had meer personeel ingezet om vragen te beantwoorden en problemen te verhelpen. Volgens een woordvoerder van de NS verliep de drukke ochtendspits soepel en zonder problemen.

Minder overlast

Sinds het sluiten van de OV poortjes lijkt het aantal zwartrijders te zijn gedaald. Tevens meldt een woordvoerder van de NS dat agressie minder is geworden en het veiligheidsgevoel is gestegen.

Amsterdam Centraal ook dicht

Ook Amsterdam Centraal zal er in de komende maanden aan moeten geloven. De poortjes op Amsterdam Centraal zullen vermoedelijk later dit jaar nog dicht gaan. Rotterdam Centraal was in 2015 al aan de beurt en de 2 grote treinstations in Den Haag zullen mogelijk hun poortjes sluiten in 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl