Opmerkelijk: Zwitserse autoriteiten zoeken goud eigenaar

De lokale autoriteiten in Luzern te Zwitserland zijn opzoek naar de rechtmatige eigenaar van 3,5 kilo aan goudstaven. De goudstaaf werd in oktober 2019 aangetroffen in de trein van St. Gallen naar Luzern en is overgedragen aan de autoriteiten in Luzern. Tot op de dag van vandaag heeft zich nog niemand gemeld en daarom is een persbericht verstuurd.

Zoektocht naar rechtmatige eigenaar

Het goud ter waarde van ongeveer 170 duizend euro was achtergelaten in de trein van de nationale spoorwegmaatschappij SBB. Omdat het om een zeer opmerkelijke vondst ging werd een odnerzoek ingesteld door het openbaar ministerie van Luzern, maar tevergeefs.

De eigenaar kon niet worden achterhaald en daarom wordt de eigenaar verzocht zich te melden. Hij heeft hiervoor 5 jaar de tijd, maar onduidelijk is hoe bepaalt zal worden wie de rechtmatige eigenaar is. Mogelijk middels beeldmateriaal en een aankoopbewijs.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders