Onderzoek: 1 op 6 treinreizigers gaat meer thuiswerken

Uit een onderzoek van NS en TU Delft blijkt dat 1 op de 6 treinreizigers meer thuis gaat werken na de Coronacrisis. Hiervoor zijn 23 duizend reizigers ondervraagt. 8% denkt zelfs helemaal niet meer naar werk te gaan. Ook op het gebied van recreatie en mondkapjes zijn interessante bevindingen opgedaan.

Zorgen bij NS

Voor de Coronacrisis maakte NS zich nog zorgen over het ‘spoorplafond’. Vanwege de ongekende stijgingen van reizigers in het Openbaar Vervoer leek er te weinig capaciteit om alle reizigers te vervoeren. Zo zou het spoor in 2027 niet meer kunnen uitbreiden, zonder grote veranderingen.

Vanwege de Coronacrisis heersen er nu echter andere zorgen bij NS. Wanneer 8% helemaal niet meer naar werk reist en 1 op de 6 reizigers mindert mag NS een daling van 10% verwachten. Aangezien de kosten nu zijn ingericht op groei, komt NS in de problemen. Denk aan de aanschaf van nieuwe treinen, verlenging van perrons en overige investeringen voor de verhoging van capaciteit.

Forensen en studenten

Hoewel 1 op de 6 reizigers verwacht minder naar werk te reizen is het onduidelijk hoe werkgevers en scholen hierin staan. Werkdruk, snel schakelen en inwerken van nieuw personeel blijven belangrijke beweegredenen om toch fysiek op kantoor aanwezig te zijn.

Recreatieve reizigers

Onder de recreatieve reizigers verwacht 75% het normale leven weer op te pakken na de crisis en zeker niet minder gebruik te maken van het Openbaar Vervoer. Logisch want we kunnen natuurlijk niet wachten tot we weer leuke dingen kunnen doen. Wij verwachten dan ook weer leuke aanbiedingen en goedkope treinkaartjes in de periode na de Coronacrisis.

Reizigers en mondkapjes

Eerder bleek dat 99% van de reizigers in de trein en op perrons een mondkapje draagt. Nu blijkt uit onderzoek van NS en TU Delft dat 82 procent het dragen van een mondkapje in de trein ook helemaal niet erg vindt, onder de huidige omstandigheden. Op het perron is het draagvlak voor het mondkapje 79%.

Ontvang acties

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders