Onderzoek: 1 op 6 treinreizigers gaat meer thuiswerken

Uit een onderzoek van NS en TU Delft blijkt dat 1 op de 6 treinreizigers meer thuis gaat werken na de Coronacrisis. Hiervoor zijn 23 duizend reizigers ondervraagt. 8% denkt zelfs helemaal niet meer naar werk te gaan. Ook op het gebied van recreatie en mondkapjes zijn interessante bevindingen opgedaan.

Zorgen bij NS

Voor de Coronacrisis maakte NS zich nog zorgen over het ‘spoorplafond’. Vanwege de ongekende stijgingen van reizigers in het Openbaar Vervoer leek er te weinig capaciteit om alle reizigers te vervoeren. Zo zou het spoor in 2027 niet meer kunnen uitbreiden, zonder grote veranderingen.

Vanwege de Coronacrisis heersen er nu echter andere zorgen bij NS. Wanneer 8% helemaal niet meer naar werk reist en 1 op de 6 reizigers mindert mag NS een daling van 10% verwachten. Aangezien de kosten nu zijn ingericht op groei, komt NS in de problemen. Denk aan de aanschaf van nieuwe treinen, verlenging van perrons en overige investeringen voor de verhoging van capaciteit.

Forensen en studenten

Hoewel 1 op de 6 reizigers verwacht minder naar werk te reizen is het onduidelijk hoe werkgevers en scholen hierin staan. Werkdruk, snel schakelen en inwerken van nieuw personeel blijven belangrijke beweegredenen om toch fysiek op kantoor aanwezig te zijn.

Recreatieve reizigers

Onder de recreatieve reizigers verwacht 75% het normale leven weer op te pakken na de crisis en zeker niet minder gebruik te maken van het Openbaar Vervoer. Logisch want we kunnen natuurlijk niet wachten tot we weer leuke dingen kunnen doen. Wij verwachten dan ook weer leuke aanbiedingen en goedkope treinkaartjes in de periode na de Coronacrisis.

Reizigers en mondkapjes

Eerder bleek dat 99% van de reizigers in de trein en op perrons een mondkapje draagt. Nu blijkt uit onderzoek van NS en TU Delft dat 82 procent het dragen van een mondkapje in de trein ook helemaal niet erg vindt, onder de huidige omstandigheden. Op het perron is het draagvlak voor het mondkapje 79%.

Mis niks!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Toename in NS abonnementen sinds begin Corona

Voor het eerst sinds het begin van Corona ziet NS weer een toename in NS abonnementen. Dit vanwege de versoepeling van het reisadvies dat afgelopen maand door het kabinet is afgegeven. Het treinverkeer is weer voor iedereen en NS ziet direct een lichte stijging in...

Nachttrein van Amsterdam naar Zurich in 2021

Nachttrein van Amsterdam naar Zurich in 2021

Onlangs melden wij dat het traject per nachttrein van Amsterdam naar Wenen weer is hersteld. Om het allemaal nog mooier te maken zal er vanaf december 2021 ook een nachttrein tussen Amsterdam en Zürich rijden. Het stimuleren van duurzame reisalternatieven gaat de...

Met Openbaar Vervoer naar Scheveningen

Met Openbaar Vervoer naar Scheveningen

Met het mooie weer in aankomst richt NS haar peilen op de verbetering van de verbinding tussen Den Haag en Scheveningen. Zeker met mooi weer reizen duizenden Nederlanders massaal naar het strand. Helaas kiezen strandgangers te vaak voor de auto, in plaats van het...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders