NS beloont spitsmijders in Oss, Haarlem en Nijmegen

De drukste maand voor het Nederlands treinverkeer is begonnen. In september verwacht NS 36,7 miljoen reizigers. Dat is 1,7 miljoen meer dan normaal wat zou komen door studenten die weer massaal gebruik maken van de trein in september. Om de drukte op te vangen probeert NS reizigers die buiten de spits reizen te belonen. Dit door een koffie, smoothie of versnapering aan te bieden.

NS SpitsmijdenKoffie en smoothies in Oss

Reizigers die in Oss gebruik maken van de speciale spitstrein worden beloond. NS deelt smoothies en bakjes koffie uit aan spitsmijders. Treinen op het traject van Oss naar ‘s Hertogenbosch kunnen niet langer en rijden op maximale capaciteit. Voornamelijk in september zouden studenten weer massaal voor de trein kiezen in combinatie met forensen die terug zijn van vakantie.Reizigers die even wachten op de spitstrein of buiten de spits reizen worden beloond.

Ontbijt in Haarlem

Al jaren is traject Haarlem – Amsterdam Sloterdijk één van de drukste trajecten van Nederland. Dit is voornamelijk in de spits tussen 07:30 en 09:00 uur, waarop reeds acht treinen per uur rijden. Voor spitsmijders die extra vroeg opstaan heeft NS een beloning. Zij werden op maandagochtend van 06:00 t/m 07:30 uur namelijk getrakteerd op een gratis ontbijtje.

Versnapering in Nijmegen

Nijmegen is al sinds 2018 kampioen Spitsmijden. Onderwijsinstellingen hebben in deze stad hun lestijden aangepast om geen onnodige drukte in de spits te veroorzaken. Het gaat om de Radboud Universiteit, de HAN University of Applied Sciences en ROC Nijmegen. Volgens een woordvoerder van NS levert het aanpassen van de lestijden minder drukte op in de spits. Daarom werden reizigers op dinsdagmorgen beloond met een versnapering, smoothie of koffie voor een goede start van de dag en een fijne reis.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!