Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben besloten om de ICE International naar Basel niet meer te exploiteren.

Geplande werkzaamheden juli – december

De aanstaande werkzaamheden tussen 16 juli en half december waren al bekend, wat betekent dat de treindienst gedurende deze periode niet mogelijk is. “Het is nog onduidelijk hoe de dienstregeling er na de werkzaamheden uit zal zien,” meldt NS International op haar website.

Toch weten diverse Nederlandse en buitenlandse media te melden dat de trein van Amsterdam naar Basel niet terugkeert, wat zonde is voor het internationaal treinverkeer vanuit Nederland.

Trein naar Oostenrijk voor reizen naar Zwitserland

Voor reizigers die rechtstreeks naar Zwitserland willen reizen, blijft straks alleen de Oostenrijkse nachttrein Nightjet over. Zonder de directe verbinding zullen reizigers overdag aanzienlijk langer onderweg zijn. De ICE International deed ruim 6.30 uur over de treinreis naar Zwitserland.

Deutsche Bahn nam beslissing

NS-medewerkers melden dat Nederland graag de verbinding had willen behouden, maar dat Deutsche Bahn anders heeft besloten. Als alternatief komt er mogelijk vanaf volgend jaar een directe trein van Amsterdam naar München. “We zien een groeiende vraag ontstaan naar München,” aldus een NS-woordvoerder.

Afhankelijk van buitenlandse vervoerders

Het merendeel van de internationale treinreizen vanuit Nederland wordt uitgevoerd door buitenlandse vervoerders. Zo rijden de Fransen met de Eurostar naar Parijs en de Britten de Eurostar naar Londen. Alleen naar bestemmingen als Antwerpen & Brussel onderhoudt NS zelf haar eigen traject.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest