Hangjongeren laten paarden op spoor lopen

Afgelopen nacht hebben hangjongeren het hek van een paardenboer in Bergen op Zoom gesloopt, waarop een kudde hengsten was ontsnapt. De dieren hebben de hele nacht rond gelopen in het buitengebied vlakbij het spoor. Aangezien de dieren maandagochtend vrij snel werden teruggevonden door de lokale boswachter zijn zij niet aangereden door een trein. Volgens boswachter Erik de Jonge werd de kudde net niet aangereden. Later heeft hij ervoor gezorgd dat het treinverkeer op dat deel van het traject stapvoets reed, waarop hij in samenwerking met toegesnelde agenten de dieren weer naar een veilige plek kon brengen.

Hangjongeren mogelijk de oorzaak

Volgens de boswachter waren de avond ervoor jongeren aan het ‘chillen’ op de wei en hebben zij een kampvuur gemaakt. Vermoedelijk hebben zij ook de hekken uit de grond getrokken, waardoor de paarden konden ontsnappen.

Gelukkig is alles uiteindelijk goed gekomen, maar dit had tot heel wat dierenleed, schade en vertraging kunnen leiden. Eric kan dan ook niet begrijpen hoe hang jongeren dit kunnen doen, want dit wilt toch niemand op zijn geweten hebben.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl