fbpx

Groenlinks voor goedkope treinkaartjes

Zitplaatsen in Thalys

Het lijkt erop dat wij niet de enige zijn die zich inzetten voor goedkope treinkaartjes. Ook vice-fractievoorzitter van Groenlinks Liesbeth van Tongeren geeft aan dat treinkaartjes goedkoper moeten. De belastingbetaler betaalt momenteel de milieuschade van prijsvechters (vliegtuigmaatschappijen), omdat treintickets op de langere afstanden veel duurder zijn dan vliegtickets. Gelukkig zijn treinverbindingen naar de populaire bestemmingen in Europa de afgelopen jaren veel voordeliger geworden. Denk hierbij aan Antwerpen, Brussel en Parijs, waarbij niet naast de tarieven ook de reistijden ontzettend laag blijven.

  • Antwerpen € 19
  • Brussel € 25
  • Parijs € 29

Per Thalys naar Parijs

Liesbeth van Tongeren geeft aan het eigenlijk nooit eens te zijn met vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen, maar is het dit keer met de directeur van Schiphol eens. In een interview van NRC geeft Jos Nijhuis (directeur van Schiphol) aan hij zich weleens afvraagt of het wel maatschappelijk verantwoord is dat reizigers voor € 30,- naar bestemmingen als Barcelona kunnen vliegen.

Tevens geeft hij aan regelmatig voor de Thalys naar Parijs te kiezen, aangezien de reistijd van 3 uur en 19 minuten naar hartje centrum ongeëvenaard is (zeker voor slechts € 29). Daarbij hoeft er niet vroegtijdig te worden ingestapt, zijn er minimale controles en is het uiterst comfortabel.


Zitplaatsen in ThalysInformatiebord ThalysGratis Wifi in ThalysBeenruimteKoffieTreinstelToilet
Eten in ThalysRestaurant ThalysStopcontactLounge Comfort 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl