Boer Winsum woedend op ProRail

De boer in Winsum die het stuk grond beheerd, waarop al meerdere dodelijke ongevallen hebben plaatsgevonden is woedend op ProRail. Op een persconferentie zou ProRail-directeur Pier Eringa hebben verklaard dat de boer al verschillende deals van de hand heeft gewezen, waardoor er nog steeds geen veilige spoorwegovergang is in Winsum. Dit schoot bij de boer direct in het verkeerde keelgat, omdat hij juist volledig meewerkt aan een veiligere overgang. Daarbij was hij als één van de eerste ter plaatse en werd hij van hulpverlener gedegradeerd naar schuldige (gevoelsmatig).

Trein nieuws

Brief van boer Winsum

In een brief aan NOS nieuws schrijft de boer dat hij de grond al 20 jaar bezit en dat ProRail in mei 2015 voor het eerst contact met hem heeft opgenomen. In de eerste instantie ging het om het aanleggen van een noodweg om de de gevaarlijke overweg te omzeilen. Later wilde ProRail overgaan tot aankoop van de grond om een definitieve weg aan te leggen. Hiervoor wilde de boer graag grond terug om zijn bedrijfsvoering opgang te houden. Hier ging ProRail in de eerste instantie mee akkoord, maar is daar later wegens financiële omstandigheden op teruggekomen.

Boer Stavenga (Winsum) is zich er altijd bewust van geweest dat mensenlevens zwaarder wegen dan een stuk grond en geeft aan dat de schuld bij ProRail en de gemeente ligt.

ProRail heeft niet gereageerd op de brief, maar heeft aangegeven de boer persoonlijk te benaderen.


Eerdere berichten: https://goedkoop-treinkaartje.nl/trein-nieuws/trein-ontspoord-bij-winum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!