Betere internationale treinen tussen Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk

TGV acties
Europa kent prachtige bestemmingen, maar deze zijn nog niet allemaal even goed bereikbaar met de trein. Met de groeiende vraag naar goedkope treinkaartjes moet ook de capaciteit van internationale treinen omhoog. Daarom hebben vier grote spoorwegen de handen in één geslagen voor een betere samenwerking. Het gaat om Deutsche Bahn (DB), SNCF, Trenitalia en het Zwitserse SBB. Naast betere verbindingen zal er worden geïnvesteerd in materieel.

Betere internationale treinen

De vier spoorbedrijven hebben afgelopen vrijdag het nieuwe materieel gepresenteerd, waarmee zij de internationale verbindingen willen verbeteren. Het gaat om treinstellen van ICE 4, Giruno en TGV. De ICE 4 treinen zullen rijden op trajecten tussen Duitsland en Zwitserland.

Giruno of Zurich?

De Giruno treinen kregen op 23 november op het station van Zurich de naam “Zurich”. De treinen zullen worden gebruikt op langeafstandstrajecten in Zwitserland, de verbinding tussen Zwitserland en Italië en op trajecten naar Duitsland.

Dubbeldekkers van TGV

De TGV Euroduplex Dubbeldekker is een hogesnelheidstrein met een optimale zitplaatscapaciteit. De nieuwe TGV dubbeldekkers zullen worden ingezet op trajecten tussen Zurich, Lausanne, Geneve en Parijs. In totaal worden er 15 dubbeldekkers toegevoegd aan het wagenpark van TGV Lyria. Hiermee wordt het aantal zitplaatsen verhoogd van 4500 naar 18000 stoelen.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!