Aandacht voor NS Gevonden voorwerpen met Beren actie

In de week van 10 t/m 14 december wordt er elke dag een knuffel online geplaatst die is achtergebleven in de trein. In de ‘Week van de Verloren Knuffel’ wordt de rechtmatige eigenaar van de knuffel gezocht. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de vele gevonden voorwerpen op treinstations en in treinen. Dit jaar zijn er van 1 januari t/m 31 oktober 2018 ruim 105 000 voorwerpen gevonden.

De meest voorkomende gevonden voorwerpen bij de NS zijn: pasjes (o.a. OV-chipkaarten en bankpasjes), telefoons, rugzakken, portemonnees en sleutels. Het meest opmerkelijke object van 2018 was een salontafel die werd achtergelaten door een reiziger.

Gevonden voorwerpen bij NS

Gevonden voorwerpen worden kosteloos tot 5 dagen bewaard op het treinstation waar het voorwerp is ingeleverd. Na 5 dagen worden gevonden voorwerpen naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen in Utrecht gebracht. Hier worden de NS Gevonden voorwerpen maximaal 3 maanden bewaard.

Wanneer u een voorwerp bent verloren en deze vanuit het NS Gevonden voorwerpen centrum in Utrecht moet worden verzonden betaalt u € 15 verzendkosten. U kunt de voorwerpen helaas niet afhalen. Bij goederen groter dan 1 meter of zwaarder dan 10 kilo worden er extra kosten in rekening gebracht.

Voorwerp verloren?

Bent u een voorwerp verloren op een treinstation of in een trein in Nederland? Maak dan gebruik van het onderstaande opsporingsformulier.

Paspoorten en Identiteitsbewijzen

Bent u een paspoort of identiteitsbewijs verloren of kwijtgeraakt? Deze worden door de NS overhandigd aan de marechaussee. Een vervangend exemplaar dient u aan te vragen bij uw gemeente.

Berichtgeving op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!