Tag: Treinsurfen

ProRail is geschrokken van beelden en dreigt met aangifte

Afgelopen week verschenen er beelden op video platform “Dumpert”, waarop baldadige jongens te zien waren op station Utrecht Centraal. Hierbij belande de jongen uiteindelijk op het spoor en kwam hij bijna onder de trein. Dit soort gedrag is onacceptabel en levensgevaarlijk en daarom dreigt ProRail met aangifte.

Treinsurfen

Lees verder

19-jarige treinsurfer onthoofd in Zuid-Afrika

Afgelopen week is een 19-jarige jongen in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg omgekomen bij een gevaarlijke stunt. De jongen was met zijn vrienden aan het treinsurfen, waarbij hij een misstap maakte en tussen de trein en het spoor terecht kwam.  Een ooggetuige geeft aan nog nooit zoiets gezien te hebben; het lichaam van de jongen was in tweeën gedeeld.

Treinsurfer omgekomen

In de regio is treinsurfen een trend onder jongeren, waarbij rivaliserende groepen er zelfs om strijden wie het beste kan treinsurfen. Zo zijn er gevallen bekend van jongens die op het dak van de trein meeliften en zijn meerdere ongelukken al fataal gebleken. Desondanks lijken de jongeren er niet mee te willen stoppen, waardoor treinsurfen een heus probleem is in Johannesburg.

Aanrijding persoon, Trein aanrijding, trein ongeluk, treinongeluk, Treinsurfen

Treinsurfer bij station Koog aangehouden

Afgelopen week heeft een 14-jarige jongen uit Amsterdam tientallen meters met de trein meegelift. Dit gebeurde op station Koog Bloemwijk, waarbij de jongen zou zijn opgejut door zijn vrienden. Toen de trein vertrok van het station is hij op de zijkant gesprongen, waarna hij een heel stuk meereed en er aan het eind afsprong. Direct daarna werd hij staande gehouden door de politie die een flinke preek over de gevolgen van treinsurfen klaar had voor de jongeman. Daarbij konden de jongens geen legitimatiebewijs tonen, waardoor ze mee moesten naar het bureau.

Spoor actie

De jongen werd met zijn vrienden meegenomen naar het bureau en hebben een boete gekregen. Later werden hun ouders gebeld, waarna ze 1 voor 1 werden opgehaald.

{mymaplocation id=381 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Spoor politie, Spoorwegpolitie, trein Amsterdam, Trein Koog Bloemwijk, Treinsurfen

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!