ProRail is geschrokken van beelden en dreigt met aangifte

Afgelopen week verschenen er beelden op video platform “Dumpert”, waarop baldadige jongens te zien waren op station Utrecht Centraal. Hierbij belande de jongen uiteindelijk op het spoor en kwam hij bijna onder de trein. Dit soort gedrag is onacceptabel en levensgevaarlijk en daarom dreigt ProRail met aangifte.

Poging tot treinsurfen gaat fout

Vermoedelijk gaat het om een poging tot treinsurfen, waarbij het opstapje van de moderne trein inklapte bij vertrek. Vervolgens had de jongeman geen ondergrond meer om op te staan en faalde zijn poging. Beelden zullen moeten uitwijzen of dit inderdaad het geval was.

Volgens een woordvoerder van ProRail wijst het gelach op de beelden op baldadigheid. Onderzoek moet uitwijzen wat er gebeurd is. De stadioncamera’s zullen hiervoor worden ingezet. Desondanks is ProRail blij dat de jonge het kan navertellen, want het incident had heel anders kunnen aflopen.

Bekijk de beelden:

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders