Tag: treinreiziger

Gele informatieborden op stations blijven

Er zijn tegenwoordig heel wat nieuwe mogelijkheden om informatie weer te geven, maar de NS houdt voorlopig nog vast aan de gele informatieborden. Het is duidelijk voor reizigers en vooral ouderen en slechtziende hebben nog erg veel baat bij de gele informatieborden van de NS. Daarbij zijn de nieuwe methodes, zoals de reisinformatie via de website of app gevoelig voor storingen en moet er natuurlijk altijd iets zijn om op terug te vallen. Daarbij maken veel ouderen/treinreizigers nog geen gebruik van de tablet, mobiel of website en zijn de gele informatieborden een noodzaak.

De NS informatieborden zullen uiteindelijk toch worden vervangen.

gele, informatieborden, onderzoek, storing, treinreiziger

Lees verder

Treinreiziger met marihuana in onderbroek opgepakt

Afgelopen week is een treinreiziger met marihuana in zijn onderbroek opgepakt in de trein naar Duitsland. De 24 jarige man probeerde ruim 50 gram marihuana in zijn onderbroek mee te smokkelen. Surveillerende agenten roken een sterke marihuanalucht in de trein en gingen hier direct op af. Bij het fouilleren van de man bleek al gauw dat het hier ging om een onzorgvuldige smokkelaar. De agenten hebben proces-verbaal opgemaakt en de marihuana in beslag genomen. Volgens de Duitse politie hebben de in beslag genomen drugs een straatwaarde van ruim € 400,-.

 

man, marihuana, onderbroek, trein, treinreiziger

NS beloont reizigers buiten de spits

De NS gaat testen of het belonen van reizigers die reizen buiten de spits uren een oplossing is om de drukte te verminderen. De ruim 600 reizigers die participeren aan het onderzoek dienen buiten de spits te reizen en krijgen in ruil daarvoor een financiële vergoeding. Het is een logische stap voor de NS, omdat hiermee de kosten voor overlast worden bespaard en uiteindelijk meer winst gemaakt zal worden. Daarbij komt dat de overlast en dus de kritiek rondom de NS zal afnemen. De proef zal in vijf regio’s door het gehele land gehouden worden, waarbij het vooral gaat om zakelijke gebruikers. Een logische stap en de verwachtingen voor de resultaten van de proef zijn dan ook erg hoog.

experiment, NS, proef, treinreiziger, zakelijke

Links gaan en rechts staan

Links staan en rechts gaan

Eén van de grootste ergernissen van de Nederlandse treinreiziger is toch wel het stilstaan op een roltrap van reizigers die geen haast hebben. Reizigers die regelmatig met de trein gaan zullen hier regelmatig mee te maken hebben gehad. Op verzoek van reizigers organisatie ROVER heeft de prorail een informatie actie ingelast om mensen het fatsoen weer bij te brengen om rekening te houden met de overige trein reizigers. Zo zullen de treinreizigers zonder haast rechts moeten staan op de roltrap en treinreizigers met haast hebben de mogelijkheid om links in te halen, zodat deze sneller boven zijn en zo mogelijk hun trein nog kunnen halen. Korter gezegd is dit; links gaan, rechts staan. Het zou eigenlijk vanzelf moeten spreken dat men rechts zou moeten staan, zodat overige treinreizigers er nog langs kunnen, maar dit stuk fatsoen is niet bij iedereen bekend. Daarom vond reizigers organisatie ROVER het belangrijk dat prorail dit toch nog aan de orde van de dag bracht.

NS, ROVER, trein, treinreiziger

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!