Komend weekend geen treinen naar Delft en Den Haag

Komend weekend geen treinen naar Delft en Den Haag

Wil jij komend weekend met de trein naar Delft of Den Haag? Bereid je reis dan goed voor! Van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november heeft ProRail werkzaamheden gepland. Deze werkzaamheden vinden plaats aan het spoor bij Rijswijk, waardoor er geen treinen rijden tussen Schiedam en Den Haag. Om reizigers op te vangen heeft NS vervangende bussen ingezet. Met de stopbussen kom je alsnog aan op de gewenste bestemming. Houdt hiervoor wel rekening met een langere reistijd van 15 tot 30 minuten.

(meer…)

Werkzaamheden station Delft tot 2025

Steeds meer mensen reizen met de trein. Om aan de vraag te voldoen bereid ProRail station Delft voor op de toekomst. Zo is in 2017 de tweede tunnelbuis opgeleverd voor het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) tussen Den Haag en Rotterdam. Hiervoor zal in de komende jaren hard worden gewerkt aan het spoor.


(meer…)

Man mishandeld in trein tussen Rotterdam en Den Haag

Man mishandeld in trein tussen Rotterdam en Den Haag

Zaterdagmorgen is een treinreiziger mishandeld in de trein tussen Rotterdam en Den Haag. Ter hoogte van Delft-Zuid ging het mis. De reiziger sprak zijn medepassagiers aan op het feit dat zij hun voeten afveegden aan de stoffen bekleding van de trein, waarna de situatie escaleerde.

Trein Nieuws

(meer…)

Laatste bovengrondse trein in Delft uitgezwaaid

Laatste bovengrondse trein in Delft uitgezwaaid

Met de bouw van de nieuwe spoortunnel in Delft moest er een eind komen aan de bovengrondse treinen. Hoewel er in e afgelopen jaren veel werd geklaagd over het spoor door het afgrijselijke viaduct en de overlast van voorbij denderende treinen was er toch emotie te zien onder de Delftenaren. Het was na al die jaren toch een vertrouwelijk gevoel/geluid geworden, maar na vannacht zal dit niet meer terugkomen in de wijken van Delft. De spoorviaduct wordt na jaren trouwe dienst afgebroken en de spoortunnel van ruim 2.3 kilometer wordt in gebruik genomen. Daarbij beschikte het spoorviaduct slechts over 2 sporen, terwijl de tunnel over 4 sporen beschikt.

Spoorviaduct Delft

Laatste trein in Delft

De laatste trein is vannacht door Delft gereden, waarbij een grote groep omstanders afscheid heeft genomen. Tevens had de NS een fanfare geregeld om het afscheid van het spoorviaduct en de opening van de tunnel extra te benadrukken. Tot aanstaande zaterdag zullen reizigers nog gebruik moeten maken van extra bussen die zijn ingezet op het traject van Schiedam naar Den Haag Hollands Spoor. Daarna zal de tunnel in gebruik worden genomen en kunnen de inwoners van Delft eindelijk profiteren van het geleden verlies. De tunnel heeft namelijk veel meer gekost dan verwacht, waardoor de stad Delft afgelopen jaar 50 miljoen euro tekort kwam op de begroting. Hiervoor moest er behoorlijk worden bezuinigd op het ambtelijk apparaat.

Viaduct trein Delft

Spoorbrug Delft