Wil jij komend weekend met de trein naar Delft of Den Haag? Bereid je reis dan goed voor! Van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november heeft ProRail werkzaamheden gepland. Deze werkzaamheden vinden plaats aan het spoor bij Rijswijk, waardoor er geen treinen rijden tussen Schiedam en Den Haag. Om reizigers op te vangen heeft NS vervangende bussen ingezet. Met de stopbussen kom je alsnog aan op de gewenste bestemming. Houdt hiervoor wel rekening met een langere reistijd van 15 tot 30 minuten.

Stopbussen

Reizigers worden aangeraden de reis voor vertrek te plannen met de reisplanner. Ga je bijvoorbeeld naar Den Haag of Schiedam? Dan rijden er stopbussen. Wanneer je naar Delft moet is het ook mogelijk om van RET buslijn 40 gebruik te maken.

Verdubbeling van spoor

Het zorgt heel even voor overlast, maar inwoners in de omgeving zullen hierna jaren profiteren van een gunstige treinverbinding. Tussen Den Haag en Rotterdam wordt het spoor namelijk verbreed van 2 naar 4 sporen. Deze verdubbeling is hard nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. Zo stijgt jaarlijks het aantal recreatieve, zakelijke en internationale reizigers op de verbinding.