Geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort door aanrijding

Vanwege een aanrijding tussen een auto en een fietser op een spoorwegovergang in Apeldoorn is er geen treinverkeer mogelijk. Door een eerder ongeluk op de Laan van Spitsbergen was er een file ontstaan. De drukte en verkeerschaos werd nog erger toen de fietser werd geschept door een automobilist op de spoorwegovergang. Hierdoor werd zowel het auto- als treinverkeer gestremd. Treinreizigers tussen Apeldoorn en Amersfoort moeten rekening houden met een vertraging van een uur. De stremming zal nog zeker tot 11 uur duren. Automobilisten moeten tevens rekening houden met extra drukte, doordat de Laan van Spitsbergen en de Europaweg beide zijn afgesloten voor onderzoek.

(meer…)

Intocht Sinterklaas dit jaar per trein in Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn verzorgt dit jaar de officiële intocht van Sinterklaas. Hierbij is aangekondigd dat Sinterklaas zijn entree niet per boot, maar per trein zal maken in Apeldoorn. Daarnaast zal er geen enkele zwarte piet aanwezig zijn, maar worden er roetveeg pieten ingezet bij de officiële intocht. De landelijke intocht belooft dit jaar een unieke gebeurtenis te worden.


(meer…)

Blikseminslag bij Teuge legt treinverkeer plat

Blikseminslag bij Teuge legt treinverkeer plat

Door de hevige onweersbuien van gister avond is een trein tot stilstand gebracht bij Teuge. In de eerste berichten leek de trein te zijn geraakt door de bliksem, maar later bleek dat de bliksem in de bovenleiding was ingeslagen. Hierop werd de bovenleiding echter tegen de voorruit van de trein aangeslagen, waardoor de machinist gewond is geraakt en met nog onbekend letsel in het ziekenhuis ligt. Wel heeft hij de trein nog tot stilstand weten te brengen en een tegenliggende trein heeft uit voorzorg ook op de rem getrapt.

Trein actie

Op het moment van de inslag waren er 19 passagiers in de trein. Zij hebben ruim een uur in de trein gezeten, waarna ze met vervangend busvervoer hun reis konden vervolgen. ProRail is vervolgens de reparatie aan de bovenleiding gestart en heeft de trein naar een rangeerterrein gereden. Het treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn heeft de hele nacht stilgelegen, maar kon rond 06:30 uur weer worden hervat.

{mymaplocation id=38,159 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Geen treinverkeer tot donderdag tussen Apeldoorn en Deventer

Op het traject van Apeldoorn en Deventer is er nog tot donderdag geen treinverkeer mogelijk. Aanvankelijk was gezegd dat de werkzaamheden tot woensdag zouden duren, maar ProRail is tegen onverwachte problemen aangelopen bij de herstelwerkzaamheden aan het spoor. Deze herstelwerkzaamheden waren nodig, omdat er afgelopen zondag een treinongeluk met een auto op de spoorwegovergang bij Teuge heeft plaatsgevonden. Het ging vermoedelijk om een zelfdoding, waardoor de identiteit van het slachtoffer niet is vrijgegeven. Bij het ongeluk is ruim 300 meter spoor vernield, omdat de trein ontspoorde na het incident. Zowel bovenleidingen als het spoor zijn vernield, waardoor er geen treinverkeer mogelijk is.

In de tussentijd heeft de NS bussen ingezet om (gestrande) reizigers te vervoeren. Daarbij worden reizigers tussen Deventer en Utrecht geadviseerd om via Arnhem te reizen en reizigers tussen Amersfoort en Deventer via Zwolle. De vertraging kan hierbij oplopen tot ruim een uur.

{mymaplocation id=159,161 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Blikseminslag bij Teuge legt treinverkeer plat

Ongeluk tussen auto en trein bij spoorwegovergang Teuge

Afgelopen week heeft een trein op het traject van Apeldoorn en Deventer een auto geschept op de spoorwegovergang bij Teuge. Door het ongeluk ontspoorde de trein, waardoor de schade enorm is. Door de ravage die is aangericht is er op zondag, maanden en dinsdag geen treinverkeer mogelijk op het traject. Ruim 300 meter spoor is vernield, waardoor ProRail met man en macht werkt aan het spoor om dit voor woensdag weer te herstellen. De NS heeft in de tussentijd vervangend busvervoer ingezet op het traject. Daarbij worden reizigers tussen Deventer en Utrecht aangeraden om via Arnhem te reizen. Reizigers tussen Amersfoort en Deventer worden aangeraden via Zwolle te reizen, waarbij men rekening dient te houden met een uur vertraging.

Trein Aanrijding

De inzittende van de auto is omgekomen, maar heeft dit waarschijnlijk bewust gedaan. De identiteit zal dan ook niet bekend worden gemaakt. De machinist, conducteur en 3 inzittende van de trein zijn gelukkig niet gewond geraakt en zijn door hulpdiensten op weg geholpen.

{mymaplocation id=159,38 width=100% height=400px zoom=11 type=google }