Trein staat 3 uur lang stil tussen Breda en Rotterdam

Trein staat 3 uur lang stil tussen Breda en Rotterdam

Op dinsdagavond hebben bijna 600 reizigers vastgezeten in de trein naar Rotterdam. De trein kwam door een nog onbekende reden tot stilstand. Later reed de trein weer verder, maar tussen Breda en Rotterdam ging het opnieuw mis. Vermoedelijk ging het om mensen op het spoor, maar dit wordt niet door NS bevestigd. Reizigers klaagden massaal over het niet verkrijgen van informatie, water en lucht. Pas na drie uur kon de trein zijn weg vervolgen naar Rotterdam.

(meer…)

Nieuwe spoorbrug De Maten in Assen

Nieuwe spoorbrug De Maten in Assen

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe onderdoorgang in Assen. De spoorbrug genaamd ‘De Maten’ verbind het oosten met het zuiden van Assen voor automobilisten, voetgangers en fietsers. Spoorbrug De Maten zal eind 2019 klaar zijn.

Spoorbrug Assen
(meer…)

Trein in New Orleans van spoorbrug geblazen

Afgelopen week is een trein in New Orleans van een spoorbrug geblazen. De hevige storm blies de trein met 4 lege treinstellen van een brug, terwijl een auto met dashcam in de richting van de brug stond en het incident gefilmd heeft. Aangezien de goederentrein leeg was en er geen passagiers inzaten is er niemand gewond geraakt en waren de treinstellen kwetsbaarder voor de wind. In de onderstaande video is goed te zien hoe de storm aantrekt en de vracht met onderstellen van de brug worden geduwd.