Treinkaartje Kopen

Online Treinkaartje Kopen

Wil je een treinkaartje kopen? Er is een groot scala aan  vervoersbewijzen verkrijgbaar. Zowel voor binnenlandse als buitenlandse treinreizen. Wanneer je online een treinkaartje koopt ontvang je deze vaak digitaal als e-ticket. Deze is vervolgens uitgeprint of mobiel mee te nemen op reis. Natuurlijk kan je ook nog altijd bij een kaartautomaat op een treinstation een eenmalig treinkaartje kopen. Wel betaal je hiervoor een toeslag van €1, waardoor wij aanraden om dit te vermijden. Benieuwd naar de lopende aanbiedingen, goedkope treinkaartjes of mogelijkheden voor internationale treintickets? Bekijk het aanbod! Kom je er niet uit? Neem dan gerust even contact met ons op.

Internationale treinkaartjes kopen

Het kopen van een internationaal treinkaartje kan eenvoudig online. De prijs van een internationaal treintickets is afhankelijk van de reisklasse, vroegboekkorting, wijzigingsmogelijkheden en natuurlijk het traject. Het is handig om te weten dat het moment van boeken de grootste invloed heeft op de prijs van treinkaartjes naar het buitenland. Een internationaal treinkaartje kopen? Dat kan bij verschillende aanbieders. Denk aan TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn, Omio en NS International. Voordeel van online boekingen is dat je geen boekingskosten betaald en direct inzicht hebt in de prijzen, reisdata, routes en treinen.

Telefonisch boeken bij NS International

Via het NS International Service center kunt u telefonisch een treinreis boeken. Dit is echter geen aanrader, omdat u een meerprijs van € 7,50 per persoon toeslag moet betalen aan boekingskosten.

Mocht u dit geen probleem vinden is het telefoonnummer: 030-2300023

Goedkope treinkaartjes kopen

Je kan elke dag een goedkoop treinkaartje kopen. Een actueel overzicht van de lopende aanbiedingen vind je altijd op de startpagina. Hier tref je voordelige NS dagkaarten, retourkaartjes en treinkaartjes enkele reis. De goedkope treinkaartjes zijn eigenlijk altijd handig om in huis te hebben. Wel zijn ze gebonden aan een vaste reisperiode, waardoor je deze wel binnen een bepaalde periode dient te gebruiken. Aan de andere kant doe je hierdoor regelmatig leuke dingen. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet duur te zijn. Denk aan een wandeling, dagje strand of bezoek aan familie/vrienden. Zo reis je al vanaf €10 met een enkele reis of €19,50 met een NS dagkaart.

NS-Treinkaartje kopen

Uiteraard is het ook nog altijd mogelijk om op treinstations een NS-treinkaartje te kopen. Wel betaal je voor een eenmalig treinkaartje een toeslag van €1, waardoor wij aanraden een treinreis altijd van tevoren te plannen. Zo kan je de onnodige toeslag vermijden en heb je de treinreis al voor vertrek goed geregeld. Daarbij hoef je niet in de rij te staan bij de kaartautomaat en heb je geen onnodige stress voor het halen van jouw trein.

Voor verschillende situaties zijn reisproducten ontwikkeld. Hierbij moet je denken aan de NS Railrunner voor kinderen of de NS Groepstickets voor groepsreizen. Het best kan je deze NS-treinkaartjes online kopen. Het kopen van een NS Groepsticket is bij een kaartautomaat zelfs niet mogelijk. Dit dien je voor vertrek online te doen en is bedoeld voor groepen van 4 tot 7 personen. Het kortingspercentage stijgt naar mate de groep groter wordt. Zo betaal je met groepen van 7 personen slechts €5,21 per enkele reis ongeacht het traject. Wel zijn groepstickets enkel in de daluren te gebruiken.

Geschiedenis van treinkaartjes kopen

Treinkaartjes kunnen al zo lang als er treinen in Nederland zijn gekocht worden. Vroeger was je verplicht om een treinkaartje te kopen bij een loket. Dit waren in deze tijd bruine treinkaartjes voor de 2e klas en groene treinkaartjes voor de 1e klas. Een treinkaartje kopen was toen enkel mogelijk op 1 centraal punt. Later kreeg ook de conducteur bevoegdheid om een treinkaartje uit te schrijven, maar dit was natuurlijk erg fraude gevoelig. Pas in 1980 werd de geautomatiseerde treinkaartjes verkoop geïntroduceerd. Een treinkaartje kopen kon nu eenvoudig en snel door middel van een automaat die op een groot aantal trein stations waren geplaatst. In deze jaren werd er een standaard uiterlijk voor de kaartjes vastgesteld, waardoor de treinkaartjes minder goed te vervalsen waren. Natuurlijk was het in deze tijd nog steeds mogelijk om een treinkaartje te kopen bij een loket van de NS, maar deze verdwenen langzaam toen de Nederlandse Spoorwegen bezuinigingen moesten doorvoeren rond het jaar 2000. Later werden de treinkaartjes loketten weer heropend, omdat dit meer service en hulp zou bieden voor treinreizigers en de verkoop van treinkaartjes.

Treinkaartje kopen

In 2011 verkeerd de NS in een tussenfase, waarin de treinkaartjes gedigitaliseerd worden. Een treinkaartje kopen zal daarmee vervangen worden door het eenmalig aanschaffen van een ov-chipkaart. Daarbij zijn tegenwoordig ook de zogenoemde ns e-tickets mogelijk, waarbij je een kaart kan activeren via het internet. Dit door middel van een actiecode of activering code. In de periode van 2011 is het mogelijk om met beide vervoer-bewijzen te reizen, zodat de overgang van een treinkaartje naar een digitaal-treinkaartje soepel verloopt. De NS probeert door het langzaam doorvoeren van de veranderingen de reizigers te laten wennen aan de nieuwe betaalmethode. Maar of de treinreiziger hier ooit aan zal wennen is nog maar de vraag.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!