Met de trein naar Texel en Ecomare

Wist je dat je per trein Texel en de Waddeneilanden kunt bezoeken? Zo ook natuurmuseum Ecomare! Rijd eerst met de trein over het vasteland, waarna je via de boot het eiland bereikt. Ook op het eiland zelf zit je niet ´vast.´ Hier zijn voldoende bussen tot je beschikking. Benieuwd naar hoe je Ecomare bereikt met de trein? In deze blogpost vertellen we je alles over een treinuitje naar Texel.

Per trein naar Texel en natuurmuseum Ecomare

Ook een dagje of weekendje per trein naar Texel of natuurmuseum Ecomare? Zoals benoemd is Texel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist eerst per trein naar Den Helder, waarna je overstapt op de bus. Na een korte busreis stap je over op de boot. Voor je het weet heb je het eiland bereikt! Met de bus is Ecomare te bereiken in  slechts 20 minuten tijd.

Ecomare Texel per trein

Waarom Ecomare bezoeken?

Ecomare is het enige echte Texelse natuurcentrum. Het centrum heeft een groot zeeaquarium, een natuurmuseum én er worden aangespoelde zeehonden en vogels opgevangen. Door de veelzijdigheid van het centrum leer je veel over de Noordzee en de Nederlandse natuur. Naast de bezienswaardigheden in het centrum organiseert Ecomare ook verschillende buitenprogramma’s voor jong en oud. Denk aan Wad-excursies, Sleepnet-excursies en meer!

Bekijk onze aanbiedingen op de kortingspagina of volg ons op Facebook of Instagram voor goedkope treinkaartjes.

Wat te doen in Texel?

In Texel is genoeg te zien en beleven: Zowel vele, prachtige uitzichtpunten, als een bruisend amusements-aanbod. Genoeg om een weekendje zoet mee te zijn! We bespreken de leukste activiteiten op Texel.

Strandwandelingen

Je kunt geen Waddeneiland bezoeken, zonder een strandwandeling te maken. Wist je dat Texel prachtige, spierwitte zandstranden heeft? Het is de ideale plek voor een wandeling tijdens de zonsondergang- of opkomst.

Fietstochten

Texel is een écht fietseiland. Het eiland heeft wel 140 kilometer aan fietspaden! Ruimte genoeg voor tientallen prachtige fietsroutes langs Texels pittoreske dorpjes en natuurgebieden.

Dorpjes Texel

Texel heeft 7 gezellige dorpjes, waarvan den Burg en de Koog de bekendste zijn. Kijk lekker rond, ga shoppen in de plaatselijke winkeltjes en wandel langs de prachtige, oude huisjes. Ieder dorpje biedt wat anders; ga op avontuur en ontdek wat jouw favoriet is!

Ontvang acties

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum...

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders