Met de trein naar Texel en Ecomare

Wist je dat je per trein Texel en de Waddeneilanden kunt bezoeken? Zo ook natuurmuseum Ecomare! Rijd eerst met de trein over het vasteland, waarna je via de boot het eiland bereikt. Ook op het eiland zelf zit je niet ´vast.´ Hier zijn voldoende bussen tot je beschikking. Benieuwd naar hoe je Ecomare bereikt met de trein? In deze blogpost vertellen we je alles over een treinuitje naar Texel.

Per trein naar Texel en natuurmuseum Ecomare

Ook een dagje of weekendje per trein naar Texel of natuurmuseum Ecomare? Zoals benoemd is Texel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist eerst per trein naar Den Helder, waarna je overstapt op de bus. Na een korte busreis stap je over op de boot. Voor je het weet heb je het eiland bereikt! Met de bus is Ecomare te bereiken in  slechts 20 minuten tijd.

Ecomare Texel per trein

Waarom Ecomare bezoeken?

Ecomare is het enige echte Texelse natuurcentrum. Het centrum heeft een groot zeeaquarium, een natuurmuseum én er worden aangespoelde zeehonden en vogels opgevangen. Door de veelzijdigheid van het centrum leer je veel over de Noordzee en de Nederlandse natuur. Naast de bezienswaardigheden in het centrum organiseert Ecomare ook verschillende buitenprogramma’s voor jong en oud. Denk aan Wad-excursies, Sleepnet-excursies en meer!

Bekijk onze aanbiedingen op de kortingspagina of volg ons op Facebook of Instagram voor goedkope treinkaartjes.

Wat te doen in Texel?

In Texel is genoeg te zien en beleven: Zowel vele, prachtige uitzichtpunten, als een bruisend amusements-aanbod. Genoeg om een weekendje zoet mee te zijn! We bespreken de leukste activiteiten op Texel.

Strandwandelingen

Je kunt geen Waddeneiland bezoeken, zonder een strandwandeling te maken. Wist je dat Texel prachtige, spierwitte zandstranden heeft? Het is de ideale plek voor een wandeling tijdens de zonsondergang- of opkomst.

Fietstochten

Texel is een écht fietseiland. Het eiland heeft wel 140 kilometer aan fietspaden! Ruimte genoeg voor tientallen prachtige fietsroutes langs Texels pittoreske dorpjes en natuurgebieden.

Dorpjes Texel

Texel heeft 7 gezellige dorpjes, waarvan den Burg en de Koog de bekendste zijn. Kijk lekker rond, ga shoppen in de plaatselijke winkeltjes en wandel langs de prachtige, oude huisjes. Ieder dorpje biedt wat anders; ga op avontuur en ontdek wat jouw favoriet is!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

5x wandelen: leuke wandelroutes in Berlijn

5x wandelen: leuke wandelroutes in Berlijn

Laat de straten van Berlijn je gids zijn terwijl je door de verschillende wijken dwaalt. Onderweg zul je lokale lekkernijen ontdekken, verborgen plekjes vinden en genieten van de levendige atmosfeer die de stad te bieden heeft. Verlies jezelf in de diversiteit van...

NS International: 7 Europese bestemmingen met korting

NS International: 7 Europese bestemmingen met korting

Ben je op zoek naar een onvergetelijke reiservaring met de trein? NS International biedt een scala aan opwindende bestemmingen waar geschiedenis, cultuur en avontuur samenkomen. Hier zijn 7 leuke Europese bestemmingen, waarvoor je treinkaartjes bij NS International...

Trein & Wandelen in Parijs

Trein & Wandelen in Parijs

Ontdek de stad van liefde, licht met onvergetelijke wandelingen! Parijs, met zijn sfeervolle straten en charmante pleinen, is een waar paradijs voor liefhebbers van wandelen. Laat je betoveren door de magie van de stad terwijl je deze sprankelende wandelroutes...

Pin It on Pinterest