Met de trein naar Texel en Ecomare

Wist je dat je per trein Texel en de Waddeneilanden kunt bezoeken? Zo ook natuurmuseum Ecomare! Rijd eerst met de trein over het vasteland, waarna je via de boot het eiland bereikt. Ook op het eiland zelf zit je niet ´vast.´ Hier zijn voldoende bussen tot je beschikking. Benieuwd naar hoe je Ecomare bereikt met de trein? In deze blogpost vertellen we je alles over een treinuitje naar Texel.

Per trein naar Texel en natuurmuseum Ecomare

Ook een dagje of weekendje per trein naar Texel of natuurmuseum Ecomare? Zoals benoemd is Texel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist eerst per trein naar Den Helder, waarna je overstapt op de bus. Na een korte busreis stap je over op de boot. Voor je het weet heb je het eiland bereikt! Met de bus is Ecomare te bereiken in  slechts 20 minuten tijd.

Ecomare Texel per trein

Waarom Ecomare bezoeken?

Ecomare is het enige echte Texelse natuurcentrum. Het centrum heeft een groot zeeaquarium, een natuurmuseum én er worden aangespoelde zeehonden en vogels opgevangen. Door de veelzijdigheid van het centrum leer je veel over de Noordzee en de Nederlandse natuur. Naast de bezienswaardigheden in het centrum organiseert Ecomare ook verschillende buitenprogramma’s voor jong en oud. Denk aan Wad-excursies, Sleepnet-excursies en meer!

Bekijk onze aanbiedingen op de kortingspagina of volg ons op Facebook of Instagram voor goedkope treinkaartjes.

Wat te doen in Texel?

In Texel is genoeg te zien en beleven: Zowel vele, prachtige uitzichtpunten, als een bruisend amusements-aanbod. Genoeg om een weekendje zoet mee te zijn! We bespreken de leukste activiteiten op Texel.

Strandwandelingen

Je kunt geen Waddeneiland bezoeken, zonder een strandwandeling te maken. Wist je dat Texel prachtige, spierwitte zandstranden heeft? Het is de ideale plek voor een wandeling tijdens de zonsondergang- of opkomst.

Fietstochten

Texel is een écht fietseiland. Het eiland heeft wel 140 kilometer aan fietspaden! Ruimte genoeg voor tientallen prachtige fietsroutes langs Texels pittoreske dorpjes en natuurgebieden.

Dorpjes Texel

Texel heeft 7 gezellige dorpjes, waarvan den Burg en de Koog de bekendste zijn. Kijk lekker rond, ga shoppen in de plaatselijke winkeltjes en wandel langs de prachtige, oude huisjes. Ieder dorpje biedt wat anders; ga op avontuur en ontdek wat jouw favoriet is!

Ontvang acties

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders