IZY Parijs: Goedkope treinkaartjes naar Parijs

Wil je een weekendje of stedentrip naar Parijs? Dan is de Thalys vanuit Nederland de meest logische keus. Er vertrekken elke dag 10 directe treinen van Thalys naar Parijs, maar treinkaartjes moet je 3 tot 4 maanden voor vertrek boeken voor het voordeligste tarief. Daarna stijgt de prijs snel naar 55 en 120 euro per enkele reis. Wil je binnen nu en twee maanden reizen? Dan zijn de voordelige tickets bij Thalys vaak al uitverkocht. Gelukkig is er alsnog een mogelijkheid om voordelig te reizen door een combinatie van InterCity Brussel en IZY.

IZY van Brussel naar Parijs

Wat veel reizigers niet weten is dat er ook treinen van IZY van Brussel naar Parijs reizen vanuit Brussel Zuid (Midi). Hiervoor dien je eerst vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag of Breda per InterCity Brussel naar Brussel Zuid te reizen, waarna je kan overstappen op de verbinding per IZY.

Kaartjes voor de InterCity Brussel zijn tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar voor 25 euro. Tickets voor de verbinding per IZY zijn afhankelijk van de beschikbaarheid verkrijgbaar vanaf 10 euro. Op deze manier betaal je alsnog 35 euro per enkele reis. Deze kaartjes zijn echter een paar weken voor vertrek nog steeds verkrijgbaar, terwijl de goedkope treinkaartjes naar Parijs bij Thalys 2,5 maand voor vertrek al uitverkocht zijn.

IZY Parijs

Veelgestelde vragen

Wat is de reistijd per IZY van Brussel naar Parijs?

Treinen van IZY rijden in 2.30 uur van Brussel naar Parijs. De totale reistijd vanuit Nederland is echter langer door de verbinding met de InterCity Brussel. De IC Brussel van Amsterdam naar Brussel-Zuid doet er 2.52 uur over. Vervolgens dien je nog over tet stappen op de IZY voor het laatste deel.

Waar koop ik tickets voor IZY?

Op dit moment zijn kaartjes voor IZY alleen verkrijgbaar via hun eigen website. Mogelijk wordt dit komend jaar uitgebreid naar SNCF en de TheTrainLine.

Hoe duur zijn treinkaartjes voor IZY?

Kaartjes van Brussel naar Parijs zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro. Hierbij zit je op een klapstoeltje. Wanneer je iets meer comfort wilt zijn er standaard stoelen vanaf 19 euro en extra comfortabele stoelen vanaf 29 euro.

Wanneer moet ik kaartjes kopen bij IZY?

Tickets voor treinen van IZY zijn slechts 2 maanden vooruit te boeken. De voordeligste tickets raken als eerst uitverkocht, maar zijn enkele weken voor vertrek vaak nog verkrijgbaar.

Izy trein
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!