Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over de trein naar dierenpark DoeZOO.

Per trein naar DoeZOO

DoeZOO bevindt zich in het Groningse Leens, bovenin het topje van de provincie. De dierentuin is makkelijk te bereiken per trein en bus. Eerst reis je naar Groningen stad; een plaats die via de meeste treinstations probleemloos te bereiken is. Na aankomst stap je over op de trein naar Winsum. Vanuit Winsum maak je een korte bus trip naar Leems, waar de dierentuin zich bevindt op slechts drie minuten loopafstand.

Ook met de trein naar DoeZOO Groningen? Kijk dan eerst even of er goedkope treinkaartjes of treinkaartjes met korting verkrijgbaar zijn. Zo reis je regelmatig voordelig met de trein per NS Dagretour, Enkele Reis, Groepsticket of Jongeren dagkaart.

Trein DoeZOO Groningen

Wat te doen in DoeZOO?

DoeZOO is niet zomaar een dierentuin. Het is een interactieve ZOO, waarbij zintuigen centraal staan. Naast het bekijken van de dieren, mag je ze tijdens de rondleidingen ook vasthouden, aaien en ruiken. Hiernaast worden er in de vakantieweken ook verschillende workshops en extra’s aangeboden die leuk zijn voor kinderen.

Ook op een regenachtige dag kun je in dit park terecht: met een binnenruimte van 700 vierkante meter ben je zeker een paar uur zoet. Een ticket voor dit dierenpark kost slechts 9 euro per persoon. Het is een uniek low-budget uitje dat je niet snel vergeet.

Dagje Groningen

Een half dagje DoeZOO is goed te combineren met een stedentripje naar Groningen. Reis dus niet door, maar stap uit! Alleen al voor het oude, beschilderde treinstation is Groningen een bezichtiging waard. Slenter door de prinsenhof tuin, beklim de martinitoren of maak een stadswandeling door het oude centrum. Sluit de dag mooi af met een hapje en een drankje in een van de vele wijn- en gastrobars.

Trein Groningen

Ontvang acties

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige...

5x Fietsen in Duitsland per trein

5x Fietsen in Duitsland per trein

Wil je graag fietsen in een andere omgeving? Maak je dan op voor een top 5 met de mooiste fietsroutes in Duitsland die het land rijk is. Kies voor een route langs bekende rivieren, door oude steden of wijngaarden. Duitsland kent net als Nederland, prachtige fietsgebieden en goed onderhouden fietspaden. Of je nu wilt fietsen langs de Elbe en de Rijn of liever de heuvels van het Schwarzwälder Hochwald trotseert. Op slechts een paar uur rijden vind je tal van fietsroutes.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders