Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over de trein naar dierenpark DoeZOO.

Per trein naar DoeZOO

DoeZOO bevindt zich in het Groningse Leens, bovenin het topje van de provincie. De dierentuin is makkelijk te bereiken per trein en bus. Eerst reis je naar Groningen stad; een plaats die via de meeste treinstations probleemloos te bereiken is. Na aankomst stap je over op de trein naar Winsum. Vanuit Winsum maak je een korte bus trip naar Leems, waar de dierentuin zich bevindt op slechts drie minuten loopafstand.

Ook met de trein naar DoeZOO Groningen? Kijk dan eerst even of er goedkope treinkaartjes of treinkaartjes met korting verkrijgbaar zijn. Zo reis je regelmatig voordelig met de trein per NS Dagretour, Enkele Reis, Groepsticket of Jongeren dagkaart.

Trein DoeZOO Groningen

Wat te doen in DoeZOO?

DoeZOO is niet zomaar een dierentuin. Het is een interactieve ZOO, waarbij zintuigen centraal staan. Naast het bekijken van de dieren, mag je ze tijdens de rondleidingen ook vasthouden, aaien en ruiken. Hiernaast worden er in de vakantieweken ook verschillende workshops en extra’s aangeboden die leuk zijn voor kinderen.

Ook op een regenachtige dag kun je in dit park terecht: met een binnenruimte van 700 vierkante meter ben je zeker een paar uur zoet. Een ticket voor dit dierenpark kost slechts 9 euro per persoon. Het is een uniek low-budget uitje dat je niet snel vergeet.

Dagje Groningen

Een half dagje DoeZOO is goed te combineren met een stedentripje naar Groningen. Reis dus niet door, maar stap uit! Alleen al voor het oude, beschilderde treinstation is Groningen een bezichtiging waard. Slenter door de prinsenhof tuin, beklim de martinitoren of maak een stadswandeling door het oude centrum. Sluit de dag mooi af met een hapje en een drankje in een van de vele wijn- en gastrobars.

Trein Groningen

Ontvang acties

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum...

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Met de trein naar het Brabantse ’s-Hertogenbosch

Met de trein naar het Brabantse ’s-Hertogenbosch

Er is niks leuker dan een dagtrip met de trein naar bijvoorbeeld Den Bosch: je staat nooit in de file, kunt vanaf minuut één ontspannen en je hebt tijd om iets voor jezelf te doen. Eindelijk weer tijd om een boek te lezen, of de sudoku’s uit de krant te bestuderen!...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders