Wat te doen tijdens een Stedentrip naar Gent?

De levendige studentenstad Gent, gelegen in België, is een ideale bestemming voor een gevarieerde stedentrip. Gent staat bekend om haar rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en gezellige sfeer. Het historische centrum is een waar juweeltje, vol met eeuwenoude gebouwen, imposante kerken en kastelen, die samen een sprookjesachtige setting creëren. Daarnaast stroomt de rivier de Leie door de stad, wat Gent nog extra charme geeft. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, lekker eten, winkelen of gewoon ontspannen op een terras aan het water, Gent heeft het allemaal. Hieronder vind je de beste tips voor wat te doen tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

Voor een stedentrip naar Gent reis je per trein naar Antwerpen, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar Gent. De IC Brussel vertrekt dagelijks 16x per dag vanaf Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Een treinkaartje naar Gent is tot 3 dagen voor vertrek verkrijgbaar voor 29 euro. Deze prachtige Belgische bestemming bezoeken? Bestel jouw kaartjes dan direct online!

Route van IC Brussel naar België

Activiteiten en Bezienswaardigheden in Gent

Ontdek de leukste activiteiten, wandelingen, winkels en eetgelegenheden in Gent voor een fantastisch weekendje weg!

Trein Gent Bezoeken

1.) Beleef het Lam Gods in de Sint-Baafs Kathedraal met AR-Tour

Een van de hoogtepunten in Gent is het beroemde schilderij het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. In de Sint-Baafs Kathedraal kun je met behulp van een Augmented Reality (AR)-bril een interactieve tour volgen, waarbij je alles leert over de fascinerende geschiedenis van dit meesterwerk. Met deze moderne technologie ontdek je elk detail van het schilderij in je eigen tempo. Na de AR-tour kun je het originele schilderij bewonderen in de kathedraal.

2.) Borrelen aan de Leie

De rivier de Leie slingert door het historische centrum van Gent en biedt een prachtige setting om te genieten van een drankje aan het water. In de zomer zie je veel studenten en toeristen ontspannen op de kade. Langs de oevers vind je tal van gezellige terrasjes waar je kunt genieten van de levendige sfeer en het uitzicht op de charmante huizen met trapgevels.

3.) Varen over de Leie

Een andere manier om Gent te ontdekken is vanaf het water. Je kunt een kajak huren of een rondvaart maken om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Terwijl je rustig over de rivier peddelt, krijg je de kans om enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Gent te bewonderen, waaronder het Gravensteen kasteel en de vele historische gebouwen langs het water.

4.) Beklim het Belfort van Gent

Het beklimmen van het Belfort is een absolute aanrader voor wie van mooie uitzichten houdt. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht over de stad en haar vele torens. Dit middeleeuwse bouwwerk is een van de drie beroemde torens van Gent en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

5.) Bezoek het Gravensteen Kasteel

Het imposante Gravensteen kasteel ligt in het hart van Gent en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Dit middeleeuwse fort is goed bewaard gebleven en biedt een fascinerend inkijkje in de geschiedenis van de stad. Vanuit de kasteelmuren heb je ook een schitterend uitzicht over Gent.

6.) Volg een wandelroute door Gent

Gent is ideaal om te voet te verkennen. Bij Visit Gent kun je verschillende wandelroutes ophalen, die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden leiden. Er zijn ook thematische routes beschikbaar, zoals een streetart-route of een culinaire wandelroute. Een leuke en ontspannen manier om de stad te leren kennen.

7.) Verken het Graffitistraatje

Het Graffitistraatje in Gent is een populaire trekpleister voor liefhebbers van streetart. Dit kleurrijke steegje is bedekt met kunstwerken van lokale en internationale graffiti-artiesten. Het straatje verandert voortdurend, waardoor je elke keer iets nieuws kunt ontdekken.

8.) Fiets of wandel bij Dok Noord

Dok Noord is een opkomende wijk net buiten het centrum van Gent. Deze voormalige industriële zone is omgetoverd tot een hippe plek met winkels, restaurants en cafés. Het is de perfecte plek voor liefhebbers van moderne architectuur en urban exploring. In de zomer kun je hier ook kanoën of genieten van het stadsstrand.

9.) Ontdek de mooiste streetart van Gent

Gent heeft naast het Graffitistraatje nog meer indrukwekkende streetart verspreid door de stad. Volg een streetart-route om de mooiste kunstwerken te ontdekken en bewonder hoe de moderne kunst het historische decor van Gent aanvult.

10.) Volg een biertour door Gent

Geen bezoek aan België is compleet zonder het proeven van enkele lokale bieren. In Gent kun je een biertour volgen langs de beste cafés en brouwerijen van de stad. Een gids neemt je mee langs verschillende plekken waar je bijzondere Belgische bieren kunt proeven en meer leert over de biercultuur van Gent.

Ontdek Gent met de City Card

De Gent City Card biedt een geweldige manier om voordelig veel bezienswaardigheden te bezoeken. Met deze kaart kun je gratis naar topattracties zoals het Belfort en het Gravensteen kasteel. Ook kun je gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting op diverse activiteiten, zoals de AR-tour in de Sint-Baafs Kathedraal.

Hotspots en Tips voor Restaurants in Gent

1. Yalo Boutique Hotel & Restaurant
Yalo is niet alleen een stijlvolle plek om te overnachten, maar ook een aanrader voor een heerlijke maaltijd. Het restaurant serveert verfijnde gerechten en biedt een gezellige sfeer.

2. Lepelblad
Dit hippe restaurant heeft een retro-interieur en serveert smaakvolle gerechten met lokale ingrediënten. Perfect voor een lunch of diner tijdens je stedentrip.

3. Amour (Dok Noord)
Voor een gezonde en betaalbare maaltijd kun je terecht bij Amour. Dit buffetrestaurant in de wijk Dok Noord biedt dagverse gerechten, waarvan veel vegetarisch.

Winkelen in Gent

Gent heeft tal van leuke boetiekjes en unieke winkels. Bezoek bijvoorbeeld Condiserie Temmerman, een nostalgisch snoepwinkeltje, of wandel door Bookz & Booze, een bijzondere winkel waar je boeken en bijpassende dranken kunt kopen.

Hotel of Overnachten in Gent?

Voor een comfortabele overnachting in het hart van Gent is Yalo Boutique Hotel een uitstekende keuze. Met stijlvolle kamers en een gezellige cocktailbar is dit de ideale uitvalsbasis voor je stedentrip. Het hotel is nabij een metrostation, zodat je niet ver hoeft te lopen. Toch liever op loopafstand van het treinstation? Dan zijn hotel carlton, the Lord, Astoria en Adoma goede keuzes.

Gent is een stad die je keer op keer blijft verrassen. Of je nu komt voor de historische bezienswaardigheden, de streetart of het bruisende nachtleven, deze veelzijdige stad biedt voor ieder wat wils. Plan je weekendje weg naar Gent en ontdek het zelf!

Stedentrip Brugge: trein, activiteiten en bezienswaardigheden

Stedentrip Brugge: trein, activiteiten en bezienswaardigheden

Brugge, de charmante Belgische stad bekend om haar pittoreske straatjes, historische gebouwen en heerlijke chocolade, is een ideale bestemming voor een weekendje weg. Met meer dan 50 chocoladewinkels, het wereldberoemde bier van brouwerij De Halve Maan en...

3 maanden 55% korting op Flex Dal Voordeel

3 maanden 55% korting op Flex Dal Voordeel

Het NS Flex Dal Voordeel is het ideale abonnement voor reizigers die regelmatig met de trein reizen, maar niet vast willen zitten aan een abonnement voor een heel jaar of specifieke dagen. Dit abonnement biedt flexibiliteit én korting in de daluren. Het is perfect...

Weekendje Weg per trein? Ontdek Leuven

Weekendje Weg per trein? Ontdek Leuven

Leuven, de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant in België, staat bekend als een levendige universiteitsstad en de thuisbasis van de beroemde bierbrouwerij Stella Artois. Met zo’n 50.000 studenten en een rijke geschiedenis biedt Leuven een perfecte mix van...

Pin It on Pinterest