Wat te doen in Münster (Münster CityGuide)

Münster is een gezellige studentenstad in Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Het bruist in deze Hanzestad altijd van de gezelligheid en je kunt hier terecht voor cultuur snuiven, winkelen, lekker eten en drinken, maar ook voor mooie natuur. De nachtmensen onder ons moeten zeker het Kuhviertel niet overslaan, want daar moet je zijn voor een leuk avondje uit. De stad ligt maar een kilometer of zestig van de Nederlandse grens vandaan, dus het is ook een prima keuze als je niet zo houdt van verre tripjes maar toch wil genieten van een leuk weekendje weg.

Munster

Bezienswaardigheden in Münster

Ontdek de leukste activiteiten, bezienswaardigheden en hoogtepunten in Münster.

St Lambertikerk

Ook wel één van de mooiste gebouwen van de stad genoemd: we hebben het hier natuurlijk over de St Lambertikerk. De typisch Westfaalse gotische stijl maakt de kerk echt een plaatje. Wat ook heel speciaal is aan deze toren, is het feit dat er iedere avond nog een torenwachter aanwezig is. Iedere avond, behalve dinsdags, kun je de torenwachter op zijn koperhoorn horen blazen. Vergeet vooral de kerk niet vanbinnen te bekijken, want daar is het minstens zo mooi als aan de buitenkant!

Museum Pablo Picasso

Aan de Picassoplatz, hoe toepasselijk, vind je het kunstmuseum Pablo Picasso. Het museum heeft een uitgebreide collectie van de Spaanse schilder, met onder andere ongeveer honderd verschillende etsen. Naast de vaste collectie zijn er ook wisselende exposities van collega’s uit het schildersvak, zoals Georges Braque.

Prinzipalmarkt

De Prinzipalmarkt kun je ook wel het middelpunt van de stad noemen. Op dit plein bevindt zich het stadhuis en kun je eeuwenoude karakteristieke puntgevelhuizen en arcaden bewonderen. Naast de nodige historie vind je hier ook verschillende terrasjes, cafés en leuke winkeltjes om te bezoeken.

Stadtmuseum

Het Stadtmuseum is niet heel groot, maar toch leuk om te bezoeken als je in Münster bent. Je vindt hier van alles over de bewogen geschiedenis van de stad. Wist je dat tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 90% van de stad is verwoest? Gelukkig hebben ze dat allemaal weer prachtig op weten te bouwen, veel gebouwen zijn ook op originele wijze hersteld.

Schlöss Münster

Het Schlöss Münster moet je zeker bezocht hebben tijdens je tripje naar deze leuke stad. Dit kasteel met zijn prachtige kasteeltuinen is gebouwd in de 18e eeuw en weer opnieuw gerestaureerd nadat het was verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig worden hier lessen gegeven voor de leerlingen van de universiteit. Als bezoeker kun je genieten van de kunstwerken op de gevels en van de botanische tuin.

Winkelen in Münster

In Münster zijn fashionista’s op de juiste plek. Overal in het centrum van Münster zijn allerlei winkels te vinden, van de bekendere winkelketens tot kleine boetiekjes. In het winkelcentrum Münster Arkaden vind je de grote internationale modeketens, sieradenwinkels en een aantal restaurants om je maag weer te vullen. Je kunt er zelfs boodschappen doen bij een biologische supermarkt!

Met kinderen naar Münster

Op slechts 15 minuten lopen van de Prinzipalmarkt vind je recreatiegebied Aasee. Je kunt hier een mooi rondje om het meer wandelen of fietsen of huur een bootje om je op het water te vermaken. Dit is een ideale plek om met kinderen heen te gaan, die kunnen zich heerlijk uitleven in deze groene omgeving. Rondom het meer zijn ook een aantal tearooms en restaurants waar je een lekker hapje kunt eten.

Openbaar vervoer in Münster

Met de Münstercard kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook kun je gratis fietsen huren, gratis meedoen met city tours en krijg je korting bij vele musea en attracties. Een echte aanrader!

Munster

Met de trein naar Münster

Dagelijks vertrekken er ongeveer 12 treinen van ICE International en IC Berlijn naar Münster. De reistijd van de snelste route per ICE International bedraagt 2 uur en 53 minuten en is tot 6 maanden voor vertrek te boeken bij NS International vanaf € 20 vanaf elk station in Nederland. Treinticket naar Münster boeken? Bekijk direct de beschikbaarheid! 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest