Wat te doen in Düsseldorf?

Bij een bezoek aan Düsseldorf zijn de onderstaande activiteiten en bezienswaardigheden zeker de moeite waard. Verder zijn er natuurlijk nog leuke wandelroutes en andere bezienswaardigheden in Düsseldorf te bezichtigen.

Dusseldorf

Wat te doen in Düsseldorf: activiteiten, winkelen en bezienswaardigheden

Een citytrip Düsseldorf gepland en benieuwd wat je hier allemaal kan doen. Dan hebben wij alvast een aantal leuke activiteiten, bezienswaardigheden en wandelingen voor jou opgezocht.

Düsseldorf Centrum: De perfecte mix van oud en nieuw

Het centrum van Düsseldorf is een fascinerende mix van historische gebouwen en moderne architectuur. De stad is na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog opnieuw opgebouwd en heeft zich ontwikkeld tot een moderne metropool met een rijke geschiedenis. Düsseldorf ligt aan de Rijn en was vroeger een belangrijk handelscentrum voor de textiel- en staalindustrie. Tegenwoordig is het een levendige stad vol bezienswaardigheden en een populaire bestemming voor een weekendje weg.

Winkelen in het centrum van Düsseldorf

Düsseldorf is een waar paradijs voor winkelliefhebbers. Start je shopavontuur op de Königsallee, ook wel de ‘Kö’ genoemd. Deze statige winkelstraat staat bekend om zijn luxe winkels en boetieks. Wil je liever betaalbaar shoppen? Bezoek dan de Schadowstraße, waar je populaire modemerken en koopjes kunt vinden. Vergeet niet om ook door de Altstadt te wandelen, waar je charmante winkels tegenkomt in de geplaveide straatjes.

De langste bar ter wereld

Düsseldorf staat bekend om zijn gezellige Altstadt, ook wel de ‘langste bar ter wereld’ genoemd. Dit komt doordat de hele oude stad vol zit met cafés en bars. Hier kun je genieten van het beroemde Altbier, een lokaal gebrouwen donker bier. Bezoek een van de vele bierbrouwerijen rondom de Andreasstraße en Bolkerstraße voor een authentieke bierervaring.

Tip: Boek een bierwandeltocht door de Altstadt en ontdek de beste brouwerijen!

Rheinuferpromenade: Prachtig uitzicht en heerlijk eten

De Rheinuferpromenade is de ideale plek voor een ontspannen lunch of diner met uitzicht op de Rijn. Probeer lokale gerechten zoals de Rheinischer Sauerbraten of de Düsseldorfer Senfrostbraten. Dit zijn stevige, traditionele gerechten die perfect samengaan met een lokaal biertje.

Carlsplatz: Het food walhalla van Düsseldorf

Op Carlsplatz vind je een levendige markt vol verse producten, lokale delicatessen en internationale gerechten. Dit plein is een paradijs voor foodies en biedt de perfecte plek voor een gezellige lunch of snack. Bezoek ook de overdekte markthal voor een breed scala aan eetkraampjes.

Reis per trein naar Düsseldorf

Natuurlijk reis je comfortabel en duurzaam per trein naar Düsseldorf. De ICE International vertrekt 5 keer per dag vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem Centraal richting deze bestemming in Duitsland met een minimale reistijd. Ook een goedkoop treinkaartje kopen? Kaartjes zijn 1 tot 2 maanden vaak nog tegen het laagste tarief van 20 euro verkrijgbaar!

Weekendje Bremen: historische en charmante Hanzestad

Weekendje Bremen: historische en charmante Hanzestad

Bremen, gelegen in het noorden van Duitsland, is een historische Hanzestad vol cultuur en bezienswaardigheden. Hoewel Bremen minder bekend is dan steden als Berlijn of Hamburg, biedt het volop charme en interessante plekken om te ontdekken. Of je nu op doorreis bent...

Succesvolle 2e editie van de RailDagen trekt veel bezoekers

Succesvolle 2e editie van de RailDagen trekt veel bezoekers

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september vond de tweede editie van de RailDagen plaats, een evenement waarbij spoorwegorganisaties hun deuren openden voor het publiek. Tijdens deze dagen kregen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen bij 50 verschillende...

Afgestudeerd of gestopt? 1 Jaar Gratis NS Flex Dal Voordeel

Afgestudeerd of gestopt? 1 Jaar Gratis NS Flex Dal Voordeel

Ben je klaar met je studie of even gestopt? Je kunt nog een jaar voordelig blijven reizen met de trein dankzij het gratis NS Flex Dal Voordeel-abonnement. Of je nu op sollicitatiegesprek gaat, een festival bezoekt of je studiegenoten opzoekt, met dit abonnement reis...

Pin It on Pinterest