Wat te doen in Cannes? (CityGuide)

Cannes, een stad die vooral bekend staat om celebrities, prachtige boten en het filmfestival dat er elk jaar gehouden wordt. Maar, ook voor de niet-celebrities onder ons is Cannes een mooie plaats om te bezoeken. Met bijna het hele jaar zon, een lange boulevard met vele restaurantjes en een azuurblauwe zee is Cannes een perfecte bestemming voor een weekendje weg. Veel langer hoef je er ook niet te verblijven, want in een weekend kun je makkelijk alles zien. En je portemonnee is dan waarschijnlijk ook leeg. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken!

Bezienswaardigheden in Cannes

Le Suquet

Le Suquet is het oudste gedeelte van Cannes en volgens veel mensen ook direct het mooiste gedeelte. Hier ben je even weg van al het luxe en waan je je voor even in een oud Frans dorpje. De kronkelende straatjes zijn schattig, maar vermoeiend, want er loopt veel stijl omhoog. Gelukkig zijn er een aantal heerlijke boulangeries te vinden, waar je even kunt stoppen voor een croissantje en wat te drinken.

Notre Dame de l’Esperance

Bovenin Le Suquet staat de Notre Dame de l’Esperance, een prachtige oude kerk. Vanaf de toren, die eigenlijk los van de kerk staat, heb je een prachtig uitzicht over de haven van Cannes en de twinkelende zee.

Rue Meynadier

In Rue Meynadier vind je veel kleine boetiekjes. Alhoewel er veel winkeltjes met allerlei prullaria te vinden zijn, zitten er ook echte pareltjes tussen. Je vindt er bijvoorbeeld allerlei speciaalzaken met kaas, chocola en macarons. Zeker een aanrader!

Boulevard de la Croissete

Hier voel je écht dat je in Cannes bent. Een lange boulevard met aan de ene kant de zee en aan de andere kant vele peperdure winkels (en auto’s!). Maak ’s avonds een wandeling, strijk neer op een terrasje en zie de zon ondergaan in de zee. Een geweldige afsluiting van de dag.

Museé de la Castre

Voor wie toch nog op zoek is naar een beetje kunst en cultuur, is Musée de la Castre een goed idee. Je vindt hier allerlei archeologische vondsten vanuit verschillende plekken aan de Middellandse Zee. Erg interessant om daar de verschillende culturen in terug te zien.

Marches Forville

Waar in Frankrijk je ook bent, het bezoeken van een lokale markt is altijd een goed idee. Marches Forville is in Cannes de ultieme spot voor het vinden van allerlei lekkernijen. Van noten, olijven en kaas tot verschillende vis- en vleessoorten. Ook vind je hier allerlei soorten gebak, koffie, fruit en andere snacks. Ga hier dus vooral met een beetje honger naartoe!

Winkelen in Cannes

Cannes is een perfecte winkelstad. Van kleine boetiekjes in Rue Meynadier tot exclusieve, dure winkels aan Boulevard de la Croissete. In Rue d’Antibes vind je een aantal standaard modezaken waar je ook voor een normale prijs een leuke outfit kunt scoren.

Met kinderen naar Cannes

Cannes is niet dé perfecte plek om met kinderen naartoe te gaan, maar mocht je in de buurt zijn op vakantie kun je zeker wel een bezoekje brengen. De wijk Le Suquet is erg leuk om doorheen te wandelen en het uitzicht van bovenaf is ook super om met kinderen te bekijken. Op de meeste stranden kun je alleen maar peperdure strandbedjes huren, maar er is één openbaar strand waar je ook met je handdoek en zelf meegebracht eten en drinken kunt gaan zitten.

Openbaar vervoer in Cannes

Cannes is niet heel groot, dus je kunt alles lekker te voet doen. Flesje drinken erbij, de zon in je gezicht: zo is een stuk wandelen hartstikke fijn!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest