Wat te doen in Düsseldorf (Düsseldorf CityGuide)

Op slechts 2 uur afstand van Utrecht ligt de Duitse stad Düsseldorf. Wie van winkelen houdt, is in deze stad op de goede plek, Düsseldorf staat namelijk bekend als modestad. Ook op het gebied van cultuur is hier genoeg te doen en te zien. Je vindt hier onder andere een beeld van de Griekse zeegod Triton, religieuze bouwwerken en een observatiedek dat je een prachtig uitzicht over de stad en de Rijn biedt.

Dusseldorf

Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Binnenkort naar Düsseldorf en wil je niks missen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Hieronder een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden in Düsseldorf.

St. Lambertus

De St. Lambertus is waarschijnlijk het oudste gebouw dat in Düsseldorf te vinden is. Bijzonder aan deze kerk is dat de torenspits een gedraaide vorm heeft. Ook van binnen is de kerk erg mooi om een tijdje in rond te lopen.

Rheinturm

Deze zendmast is wel 240 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van de stad. Vanzelfsprekend is dit een zeer populaire attractie onder de toeristen. Er is een panoramadek en een ronddraaiend restaurant. In een uur tijd draait het precies helemaal rond. Mocht je alleen van het uitzicht willen genieten kun je beter een verdieping lager dan het restaurant uitstappen, wat op 166 m hoogte ligt in plaats van 174 meter, maar hier kun je wel in de buitenlucht staan.

Schloss Benrath

Met de tram vanuit het centrum ben je binnen een halfuurtje bij dit prachtige paleis. In de twee zijvleugels zijn het Natural History Museum en het Mueseum of European Garden Art gevestigd. Hier kun je perfect even bijkomen van de bruisende sfeer in het centrum. Ook een wandeling door de tuinen is een beleving op zich. Je vindt er vele bloemperken en prachtige vijvers. Ook kun je een rondleiding volgen door het paleis, een echte aanrader.

Kunstsammlung Nordrhein-Westfahlen

Dit megagrote museum is opgedeeld in drie verschillende delen. In het ene gedeelte vind je moderne kunst, waaronder werken van grote schilders zoals Picasso en Matisse. In het tweede gedeelte vind je veel interactieve kunst zoals fotografie en video. Dan heb je nog het Schmela Haus, hier worden steeds wisselende exposities getoond. Tussen het eerste en tweede gebouw van het museum rijdt een pendelbusjes. Mocht je een toegangsticket bij een van de gebouwen kopen, kun je daarmee alle drie de delen bezoeken.

Winkelen in Düsseldorf

Zoals gezegd wordt Düsseldorf een echte modestad genoemd en dat is niet gek. Het aantal winkels dat je hier kunt vinden is zo groot, je zou dagen bezig zijn als je ze allemaal een bezoekje wilt brengen.

Königsallee

De Königsallee is de bekendste winkelstraat in de stad. ‘De Kö’ is de bekendste, maar ook gelijk de duurste. Je kunt hier alle bekende modemerken vinden, zoals Gucci en Louis Vuitton. Een creditcard is dus aanbevolen mocht je hier je slag willen slaan. In de aangrenzende straatjes kun je verschillende winkelcentra vinden waar de meer betaalbare winkels zijn.

Flingern

De wijk Flingern is een hippe wijk vlakbij het Centraal Station. In de Ackerstrasse vind je leuke boetiekjes. Er wordt veel vintage kleding verkocht, kleding van jonge ontwerpers en onder andere handgemaakte sieraden.

Het openbaar vervoer in Düsseldorf

In Düsseldorf kun je prachtig wandelen, maar mocht je toch gebruik willen maken van het ov, kun je het beste de tram nemen. Je kunt dagkaarten kopen, maar ook de Düsseldorf Card. Hiermee kun je gratis gebruik maken van het ov, bij veel musea gratis naar binnen en krijg je korting op bezienswaardigheden en rondvaarten.

’s Werelds langste bar

Niet letterlijk, maar zo wordt het oude centrum van Düsseldorf wel genoemd. In elk straatje vind je meerdere cafés, terrassen en bars. Altstadt is ook nog eens autovrij, dus je kunt er heerlijk rondwandelen en mensen kijken.

Kerstmarkten in Düsseldorf

In het najaar wordt het centrum van Düsseldorf omgetoverd in een sprookjesachtige kerstparadijs met honderden kerststalletjes. Leuk voor jong en oud met een schaatsbaan, kerststalletjes, eet- en drinkgelegenheden. Ideaal om te combineren met een dagje shoppen in Düsseldorf.

Trein naar Düsseldorf

Er vertrekken dagelijks circa 5 tot 6 directe treinen van ICE International naar Düsseldorf met een reistijd van slechts 2 uur en 11 minuten. Treintickets naar Dusseldorf zijn al verkrijgbaar vanaf € 20 vanaf elk station in Nederland en zijn 3 tot 6 maanden voor vertrek te boeken tegen dit minimale tarief.

Dusseldorf

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest