Wat te doen in Düsseldorf (Düsseldorf CityGuide)

Op slechts 2 uur afstand van Utrecht ligt de Duitse stad Düsseldorf. Wie van winkelen houdt, is in deze stad op de goede plek, Düsseldorf staat namelijk bekend als modestad. Ook op het gebied van cultuur is hier genoeg te doen en te zien. Je vindt hier onder andere een beeld van de Griekse zeegod Triton, religieuze bouwwerken en een observatiedek dat je een prachtig uitzicht over de stad en de Rijn biedt.

Dusseldorf

Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Binnenkort naar Düsseldorf en wil je niks missen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Hieronder een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden in Düsseldorf.

St. Lambertus

De St. Lambertus is waarschijnlijk het oudste gebouw dat in Düsseldorf te vinden is. Bijzonder aan deze kerk is dat de torenspits een gedraaide vorm heeft. Ook van binnen is de kerk erg mooi om een tijdje in rond te lopen.

Rheinturm

Deze zendmast is wel 240 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van de stad. Vanzelfsprekend is dit een zeer populaire attractie onder de toeristen. Er is een panoramadek en een ronddraaiend restaurant. In een uur tijd draait het precies helemaal rond. Mocht je alleen van het uitzicht willen genieten kun je beter een verdieping lager dan het restaurant uitstappen, wat op 166 m hoogte ligt in plaats van 174 meter, maar hier kun je wel in de buitenlucht staan.

Schloss Benrath

Met de tram vanuit het centrum ben je binnen een halfuurtje bij dit prachtige paleis. In de twee zijvleugels zijn het Natural History Museum en het Mueseum of European Garden Art gevestigd. Hier kun je perfect even bijkomen van de bruisende sfeer in het centrum. Ook een wandeling door de tuinen is een beleving op zich. Je vindt er vele bloemperken en prachtige vijvers. Ook kun je een rondleiding volgen door het paleis, een echte aanrader.

Kunstsammlung Nordrhein-Westfahlen

Dit megagrote museum is opgedeeld in drie verschillende delen. In het ene gedeelte vind je moderne kunst, waaronder werken van grote schilders zoals Picasso en Matisse. In het tweede gedeelte vind je veel interactieve kunst zoals fotografie en video. Dan heb je nog het Schmela Haus, hier worden steeds wisselende exposities getoond. Tussen het eerste en tweede gebouw van het museum rijdt een pendelbusjes. Mocht je een toegangsticket bij een van de gebouwen kopen, kun je daarmee alle drie de delen bezoeken.

Winkelen in Düsseldorf

Zoals gezegd wordt Düsseldorf een echte modestad genoemd en dat is niet gek. Het aantal winkels dat je hier kunt vinden is zo groot, je zou dagen bezig zijn als je ze allemaal een bezoekje wilt brengen.

Königsallee

De Königsallee is de bekendste winkelstraat in de stad. ‘De Kö’ is de bekendste, maar ook gelijk de duurste. Je kunt hier alle bekende modemerken vinden, zoals Gucci en Louis Vuitton. Een creditcard is dus aanbevolen mocht je hier je slag willen slaan. In de aangrenzende straatjes kun je verschillende winkelcentra vinden waar de meer betaalbare winkels zijn.

Flingern

De wijk Flingern is een hippe wijk vlakbij het Centraal Station. In de Ackerstrasse vind je leuke boetiekjes. Er wordt veel vintage kleding verkocht, kleding van jonge ontwerpers en onder andere handgemaakte sieraden.

Het openbaar vervoer in Düsseldorf

In Düsseldorf kun je prachtig wandelen, maar mocht je toch gebruik willen maken van het ov, kun je het beste de tram nemen. Je kunt dagkaarten kopen, maar ook de Düsseldorf Card. Hiermee kun je gratis gebruik maken van het ov, bij veel musea gratis naar binnen en krijg je korting op bezienswaardigheden en rondvaarten.

’s Werelds langste bar

Niet letterlijk, maar zo wordt het oude centrum van Düsseldorf wel genoemd. In elk straatje vind je meerdere cafés, terrassen en bars. Altstadt is ook nog eens autovrij, dus je kunt er heerlijk rondwandelen en mensen kijken.

Kerstmarkten in Düsseldorf

In het najaar wordt het centrum van Düsseldorf omgetoverd in een sprookjesachtige kerstparadijs met honderden kerststalletjes. Leuk voor jong en oud met een schaatsbaan, kerststalletjes, eet- en drinkgelegenheden. Ideaal om te combineren met een dagje shoppen in Düsseldorf.

Trein naar Düsseldorf

Er vertrekken dagelijks circa 5 tot 6 directe treinen van ICE International naar Düsseldorf met een reistijd van slechts 2 uur en 11 minuten. Treintickets naar Dusseldorf zijn al verkrijgbaar vanaf € 20 vanaf elk station in Nederland en zijn 3 tot 6 maanden voor vertrek te boeken tegen dit minimale tarief.

Dusseldorf

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 Mooiste Hikes in Duitsland

5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders