Wat te doen in Brugge (Brugge CityGuide)

Brugge, ook wel het ‘Venetië van het Noorden genoemd’, is een leuk stadje in België, vlak over de Nederlandse grens. Brugge was tijdens de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van Vlaanderen, en veel van het oude erfgoed is bewaard gebleven. De stad staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Je vindt hier veel smalle straatjes, gezellige terrassen en romantische plekjes om met zijn tweetjes van een weekendje weg te genieten.

Brugge

Bezienswaardigheden in Brugge

Bezoek deze prachtige bestemming in België en bekijk alvast wat u allemaal kunt bezichtigen in Brugge.

Belfort

Op de Grote Markt, het centrale punt in de stad, vind je de Belfort. Deze toren bied je een prachtig uitzicht over de stad. Bij speciale gebeurtenissen en het openen van de poorten van de stad werd het klokkenspel, dat zich binnenin de toren bevindt, geluid. Nu is het dus mogelijk om de toren te beklimmen. Je moet er 366 treden voor op, dus een beetje conditie is wel nodig.

Onze Lieve VrouweKerk

De toren van deze kerk is met zijn 122 meter hoog vanuit heel Brugge te zien. Een bezoekje aan deze kerk mag niet ontbreken als je in Brugge bent. Van buiten is het al een mooi gebouw, maar ook binnen valt er van alles te zien. Neem bijvoorbeeld het beeld ‘Madonna met kind’ van Michelangelo.

Rondvaart

Brugge behoort tot een van de steden waar een rondvaart een echte must is. Brugge ademt water, in de middeleeuwen ging zelfs al het vervoer over water. Vanaf de boot kun je Brugge eens bekijken vanuit een andere hoek, er is eigenlijk geen betere plek vanwaar je al de mooie gevels en oude gildehuizen kunt bewonderen.

Biermuseum

De ‘Bruges Beer Experience’ is een fantastische plek voor de echte bierliefhebber, maar ook als je niet van bier houdt is dit museum erg leuk om naartoe te gaan. Je ontdekt hier op een interactieve manier alles over de grondstoffen van bier en het brouwproces. Voor kinderen is er een speciale kindertour. Na de tour kun je natuurlijk zelf een lekker biertje nuttigen aan de bar. Ook is er een shop waar je het lekkerste bier kunt kopen, zodat je thuis kunt nagenieten van het tripje.

Winkelen in Brugge

In de historische binnenstad zijn vele leuke winkels te vinden. Boetiekjes, speciaalzaken, winkels met een uniek concept, er is van alles wat. Rondom de Grote Markt vind je de echte Brugse klassiekers: chocolade en kant. De wijk Ezelpoort lijkt op het eerste gezicht niet zo bijzonder, maar tussen alle ‘normale’ kledingzaken, reisbureaus en voedingszaken vind je heel wat pareltjes. Handgemaakte juwelen, antiek en er is sinds kort een conceptstore/coffeebar waar jonge ontwerpers een platform krijgen. In de Steenstraat zitten de meeste grote winkels, zoals de Zara en Ici Paris.

Met kinderen naar Brugge

Brugge is niet de eerste plek waar je aan denkt bij een weekend weg met kinderen, maar dat is prima te doen. Vaak hebben musea bijvoorbeeld een kindertour. Het chocolademuseum is erg leuk om met ze naartoe te gaan, vooral vanwege het feit dat er na de tour geproefd kan worden van de chocola! Ook het beklimmen van de Belfort is natuurlijk een echt stoere activiteit, al is het wel aangeraden om dat met iets oudere kinderen te doen. 366 treden kan namelijk nogal veel zijn voor de kleintjes.

Het openbaar vervoer in Brugge

In Brugge kun je gebruik maken van de bus, maar in principe is het meeste prima lopend te doen. Of met de rondvaartboot natuurlijk ? De meeste bezienswaardigheden en belangrijke dingen liggen in of dichtbij het stadscentrum, dus veel openbaar vervoer is er ook eigenlijk niet nodig.

Eten en drinken

Vlaanderen staat bekend om zijn heerlijke lokale keuken. In Brugge vind je dan ook vele restaurant met lokale gerechten op de kaart, zoals stoverij en vol-au-vent. Ook mosselen vind je hier veel, al komen die niet echt uit de Vlaamse keuken. Verder zijn er in Brugge en hoop internationale restaurantjes. Brugge is ook een echte stad voor bierliefhebbers, er worden hier veel lokale bieren gebrouwen. Het bekendste Brugse bier is ‘Brugse Zot’, dat wordt gebrouwen door brouwerij De Halve Maan. In deze brouwerij kun je trouwens ook rondgeleid worden en zelf een lekker biertje drinken.

Brugge actie

Trein naar Brugge

Reis voordelig per trein naar Brugge met een reistijd van slechts 03:03 uur. Vanaf Amsterdam Centraal vertrekken er dagelijks verschillende verbindingen per Thalys of IC Direct. Zo vertrekken er dagelijks 12 treinen van IC Direct vanaf Amsterdam Centraal en 4 treinen vanaf Den Haag HS. Daarnaast vertrekken er nog 14 treinen van Thalys. Treintickets naar Brugge zijn al verkrijgbaar vanaf € 29 vanaf elk station in Nederland en zijn 7 dagen voor vertrek tegen minimaal tarief te boeken.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 Mooiste Hikes in Duitsland

5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders