Wat te doen in Berlijn (Berlijn CityGuide)

Gaat u binnenkort met de trein een weekendje weg naar Berlijn? Bekijk onze CityTrip tips en ontdek wat er allemaal te beleven valt op deze waanzinnig mooie bestemming. Zo kunt u er een romantisch, cultureel of gevarieerd weekendje van maken en is de trein het ideale vervoersmiddel. Zo boekt u al een treinticket naar Berlijn vanaf € 39 per IC Berlijn. Zo vertrekken er dagelijks 7 treinen vanaf Amsterdam Centraal en hoeft u niet over te stappen.

Trein naar Berlijn

Voor de treinreis naar Berlijn is er eigenlijk maar één echte winnaar en dat is de IC Berlijn. Deze vertrekt dagelijks 7x per dag vanuit Amsterdam Centraal en reist in slechts 6 uur en 20 minuten naar Berlijn. Aan boord is een barrijtuig, een fietsrijtuig en voldoende mogelijkheden voor bagageruimte. Het voordeel aan de trein is dat u even lekker de benen kunt strekken, niet vroegtijdig op het station hoeft in te checken en u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Uw ontspannen uitstapje begint al in de trein!

De InterCity Berlijn naar Berlijn stopt binnen Nederland op station Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. In Duitsland stopt de IC Berlijn naast Berlijn hbf op station Stendal, InterCity Berlijn naar Wolfsburg, InterCity Berlijn naar Hannover, InterCity Berlijn naar Minden, InterCity Berlijn naar Bad Oeynhausen, InterCity Berlijn naar Osnabruck, InterCity Berlijn naar Rheine en InterCity Berlijn naar Bad Bentheim.

Hotel in Berlijn boeken?

Een goedkoop hotel in Berlijn boeken? Maak dan gebruik van de onderstaande knop en vergelijk hotels in Berlijn van ruim 200 websites. Op deze manier betaalt u nooit teveel voor dezelfde hotelkamer en vindt u het beste hotel.

  • Het Leonardo hotel
  • Berlin Marriot Hotel
  • Het Novum hotel in het centrum van Berlijn

Berlijn

Wat te doen in Berlijn?

Benieuwd wat u allemaal kunt beleven, doen en ontdekken in Berlijn? Wij hebben alle tips even voor u op een rijtje gezet!

Berlijnse muur

Een absolute ‘must-see’ in Berlijn; De Berlijnse muur werd in 1989 afgebroken, maar er staan nog restanten. Zo is er ruim 1300 meter omgetoverd in een herdenkingsmuur door verschillende kunstenaars (East Side Gallery).

Rijksdag

Het Rijksdaggebouw, is het Duits parlementsgebouw in de hoofdstad Berlijn aan het Plein van de Republiek. Het huidige gebouw dateert van 1894.

Checkpoint Charly

In de tijd van de Berlijnsemuur was Checkpoint Charly de controlepost (grens) tussen Oost en West Berlijn. Nu is het open voor toeristen en is er een museum ingericht die zeker het bezoeken waard is.

Alexanderplatz

Een groot en druk plein in de Duitse hoofdstad met o.a. de Fernsehturm (hoge tv toren), de wereldklok en een groot/vernieuwd winkelcentrum.

Gedächtniskirche

In de Tweede Wereld Oorlog is deze kerk aan de Breidsscheid Platz zwaar beschadigd geraakt. Er vlak naast is een nieuwe kerk gebouwd en de beschadigde kerk dient nu als herdenkingsplaats voor de Tweede Wereld Oorlog.

Shoppen in Berlijn

Wilt u winkelen in Berlijn? Wij hebben de belangrijkste straten, boetiekjes en winkelcentra.

KaDeWe

Het grootste warenhuis van Europa aan de Wittenbergplatz in Berlijn is de KaDeWe (Kaufhaus Des Westens). Te vergelijken met de Bijenkorf en beschikt over ruim 3 miljoen producten in het assortiment.

Alexa Winkelcentrum

Het grootste winkelcentrum met betaalbare merken is Alexa gelegen nabij de Alexanderplatz. het winkelcentrum bestaat uit een aantal grote warenhuizen.

Kurfurstendamm

Voor bekende internationale merken gaat u naar de Kurfurstendamm met merken als H&M, Zara en verschillende restaurantjes.

Kastanienallee

Op de Kastanienallee zijn verschillende leuke boetiekjes en galerijen te vinden. Tevens zijn hier verschillende gezellige restaurantjes, cafe’tjes en barretjes te vinden.

Berlijn

Berlijn met kinderen

Met kinderen naar Berlijn? De trein is ideaal, zodat u ontspannen reist en zich zorgeloos kunt bezighouden met de kinderen. Eenmaal aangekomen is kunt u van alles beleven. Uiteraard raden wij aan een cultureel dagje naar de Berlijnse muur aan en is een dagje shoppen ook nooit verkeerd. Verder kunt u in Berlijn en omgeving genieten van verschillende parken, fiets- en wandelroutes. Bezoek bijvoorbeeld Legoland Disney Center, de dierentuin in Berlijn, het DDR Museum, Madame Tussauds, Natuurkunde museum, het Duits Technisch museum en het Olympisch stadion van Berlijn.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest