Wat te doen in Antibes (Antibes CityGuide)

Het prachtige Franse stadje Antibes ligt aan de Middellandse Zee, tussen de grotere steden Cannes en Nice in. Antibes bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte, die beide hun charmes hebben. Je vindt hier vele smalle straatjes, pleintjes met terrasjes en prachtige boten in de haven. Antibes is een geweldige bestemming als je van zon, zee, strand maar ook een beetje cultuur houdt. Als je van shoppen en uitgaan houdt moet je in Juan les Pins zijn, een plaats aan de andere kant van Antibes. Kortom, van alles te doen in deze mooie kustplaats.

Antibes

Bezienswaardigheden in Antibes

Le Route des Peintres

Antibes was een geliefde plaats bij vele kunstenaars, onder wie Monet en Picasso, die hun inspiratie haalden uit de prachtige omgeving. Het toerismebureau heeft een speciale kunstenaarsroute uitgezet, waar op verschillende punten in de stad en langs de kust replica’s van de kunstwerken zijn gezet, zodat je precies het punt kunt zien waar de schilders hun inspiratie vandaan hadden en het kunt vergelijken met het uitzicht nu.

Port Vauban

Port Vauban is een van de vijf jachthavens in de stad, maar deze is de grootste. Niet alleen de grootste plezierjachthaven van Antibes, maar zelfs die van heel Europa. Vlakbij deze haven verkopen de vissers iedere ochtend hun vers gevangen vis, erg leuk om eens bij langs te gaan. Wat je vooral moet doen is over de zogenaamde ‘miljardairskade’ lopen, hier vind je de grootste en meest luxe privéjachten ter wereld.

Picasso Museum

Aangezien het feit dat Picasso zoveel van Antibes geschilderd heeft, verdient hij natuurlijk een speciale plek in de stad. In chateau Grimaldi, waar Picasso ook een tijdje gewoond heeft, vind je vele van zijn mooie, kleurrijke kunstwerken. Chateau Grimaldi, wat in de 13e eeuw gebouw werd, staat direct aan de Middellandse Zee, het gebouw zelf is ook prachtig om te zien.

La Marche Provencale

Vooral in Zuid-Europa is de markt een speciale plek waar de locals iedere dag hun verse eetwaren halen. Op La Marche Provencale vind je groenten, fruit, bloemen en allerlei andere lekkernijen. Erg leuk om doorheen te lopen en neem vooral een heerlijk stuk vers fruit mee om op een bankje langs de kade van te genieten.

Juan les Pins

Juan les Pins is eigenlijk een andere plaats dan Antibes, maar toch horen de plaatsen voor veel mensen bij elkaar. Dat is ook niet heel gek, want Juan les Pins is maar 25 minuutjes lopen vanuit Antibes. In Jean les Pins vind je vele winkels, drukte, luxe hotels, strandclubs en een bruisend uitgaansleven. Een heel andere, luxere, vibe dan die in Antibes. Toch is het erg leuk om hier ook een dagje door te brengen.

Winkelen in Antibes

In Antibes vind je verschillende leuke straatjes met een hoop winkeltjes. Vooral de winkels met handgemaakte en originele producten zijn erg leuk om te bezoeken. In Juan les Pins vind je wat meer ‘standaard’ winkels.

Met kinderen naar Antibes

Antibes is een prima plaats om met kinderen naartoe te gaan. Je hebt sowieso de zee en het strand, waar kinderen zich altijd goed vermaken en chateau Grimaldi is ook leuk om te bekijken, al is het alleen van buiten. Verder zit Marineland in de buurt, een soort Dolfinarium, waar je onder andere orka’s, zeeleeuwen en dolfijnen kunt bekijken. Ook heeft Antibes een waterpark met meer dan 2000 meter aan glijbanen, een geweldige ervaring voor kinderen. Het is in het hoogseizoen wel vaak erg druk met lange wachtrijen, dus daar moet je wel rekening mee houden.

Openbaar vervoer in Antibes

In Antibes kun je het beste te voet de stad ontdekken. Praktisch alles ligt op loopafstand, en aangezien Antibes toch vooral een zomerbestemming is, is het net zo lekker om lopend met een ijsje door de straatjes te slenteren!

Evenementen

In Antibes – Juan les Pins worden door het hele jaar heen vele evenementen georganiseerd, waaronder het beroemde Jazz à Juan (Internationaal Jazz Festival) en het Festival d’art Sacré (Festival van de Heilige Kunsten).  Ook het Festival Pyromélodique, oftewel het vuurwerkfestival, is fantastisch om eens mee te maken.

Met de trein naar Antibes

Reis met de trein naar Antibes voor € 60 met een reistijd van 9 uur en 34 minuten. Treintickets naar Antibes boekt u 3 tot 4 maanden voor vertrek het voordeligst, waarbij u met 1 overstap in Parijs of Brussel (midi) per TGV naar deze prachtige Franse kustplaats reist.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest