Wat te doen in Antibes (Antibes CityGuide)

Het prachtige Franse stadje Antibes ligt aan de Middellandse Zee, tussen de grotere steden Cannes en Nice in. Antibes bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte, die beide hun charmes hebben. Je vindt hier vele smalle straatjes, pleintjes met terrasjes en prachtige boten in de haven. Antibes is een geweldige bestemming als je van zon, zee, strand maar ook een beetje cultuur houdt. Als je van shoppen en uitgaan houdt moet je in Juan les Pins zijn, een plaats aan de andere kant van Antibes. Kortom, van alles te doen in deze mooie kustplaats.

Antibes

Bezienswaardigheden in Antibes

Le Route des Peintres

Antibes was een geliefde plaats bij vele kunstenaars, onder wie Monet en Picasso, die hun inspiratie haalden uit de prachtige omgeving. Het toerismebureau heeft een speciale kunstenaarsroute uitgezet, waar op verschillende punten in de stad en langs de kust replica’s van de kunstwerken zijn gezet, zodat je precies het punt kunt zien waar de schilders hun inspiratie vandaan hadden en het kunt vergelijken met het uitzicht nu.

Port Vauban

Port Vauban is een van de vijf jachthavens in de stad, maar deze is de grootste. Niet alleen de grootste plezierjachthaven van Antibes, maar zelfs die van heel Europa. Vlakbij deze haven verkopen de vissers iedere ochtend hun vers gevangen vis, erg leuk om eens bij langs te gaan. Wat je vooral moet doen is over de zogenaamde ‘miljardairskade’ lopen, hier vind je de grootste en meest luxe privéjachten ter wereld.

Picasso Museum

Aangezien het feit dat Picasso zoveel van Antibes geschilderd heeft, verdient hij natuurlijk een speciale plek in de stad. In chateau Grimaldi, waar Picasso ook een tijdje gewoond heeft, vind je vele van zijn mooie, kleurrijke kunstwerken. Chateau Grimaldi, wat in de 13e eeuw gebouw werd, staat direct aan de Middellandse Zee, het gebouw zelf is ook prachtig om te zien.

La Marche Provencale

Vooral in Zuid-Europa is de markt een speciale plek waar de locals iedere dag hun verse eetwaren halen. Op La Marche Provencale vind je groenten, fruit, bloemen en allerlei andere lekkernijen. Erg leuk om doorheen te lopen en neem vooral een heerlijk stuk vers fruit mee om op een bankje langs de kade van te genieten.

Juan les Pins

Juan les Pins is eigenlijk een andere plaats dan Antibes, maar toch horen de plaatsen voor veel mensen bij elkaar. Dat is ook niet heel gek, want Juan les Pins is maar 25 minuutjes lopen vanuit Antibes. In Jean les Pins vind je vele winkels, drukte, luxe hotels, strandclubs en een bruisend uitgaansleven. Een heel andere, luxere, vibe dan die in Antibes. Toch is het erg leuk om hier ook een dagje door te brengen.

Winkelen in Antibes

In Antibes vind je verschillende leuke straatjes met een hoop winkeltjes. Vooral de winkels met handgemaakte en originele producten zijn erg leuk om te bezoeken. In Juan les Pins vind je wat meer ‘standaard’ winkels.

Met kinderen naar Antibes

Antibes is een prima plaats om met kinderen naartoe te gaan. Je hebt sowieso de zee en het strand, waar kinderen zich altijd goed vermaken en chateau Grimaldi is ook leuk om te bekijken, al is het alleen van buiten. Verder zit Marineland in de buurt, een soort Dolfinarium, waar je onder andere orka’s, zeeleeuwen en dolfijnen kunt bekijken. Ook heeft Antibes een waterpark met meer dan 2000 meter aan glijbanen, een geweldige ervaring voor kinderen. Het is in het hoogseizoen wel vaak erg druk met lange wachtrijen, dus daar moet je wel rekening mee houden.

Openbaar vervoer in Antibes

In Antibes kun je het beste te voet de stad ontdekken. Praktisch alles ligt op loopafstand, en aangezien Antibes toch vooral een zomerbestemming is, is het net zo lekker om lopend met een ijsje door de straatjes te slenteren!

Evenementen

In Antibes – Juan les Pins worden door het hele jaar heen vele evenementen georganiseerd, waaronder het beroemde Jazz à Juan (Internationaal Jazz Festival) en het Festival d’art Sacré (Festival van de Heilige Kunsten).  Ook het Festival Pyromélodique, oftewel het vuurwerkfestival, is fantastisch om eens mee te maken.

Met de trein naar Antibes

Reis met de trein naar Antibes voor € 60 met een reistijd van 9 uur en 34 minuten. Treintickets naar Antibes boekt u 3 tot 4 maanden voor vertrek het voordeligst, waarbij u met 1 overstap in Parijs of Brussel (midi) per TGV naar deze prachtige Franse kustplaats reist.

Wandelen in de Ardennen per trein

Wandelen in de Ardennen per trein

In de Ardennen wandelen en per trein naar deze schitterende Belgische regio reizen? Dan boek je goedkope treinkaartjes online en kan je jouw wandelingen alvast plannen. Bereid je voor op de adembenemend mooie wandelroutes in de Ardennen en loop dwars door de ongerepte...

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw...

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders